Dorin Cioabă contestă în instanță respingerea candidaturii sale la Primăria Sibiu. De ce vrea să candideze „regele romilor”

Data publicării:
dorin cioaba, regele romilor, cu coroana de aur pe cap
Dorin Cioabă Foto: Agerpres

Dorin Cioabă, autointitulat rege al romilor, a anunțat că va depune joi contestaţie la Judecătoria Sibiu, după ce Biroul Electoral de Circumscripţie i-a respins candidatura la funcţia de primar al orașului. Cioabă vrea să candideze pentru că, de 20 de ani, Sibiul alege reprezentanți ai minorităților.

"Mi-au căutat numai nod în papură de când am depus dosarul, că nu-i bine aşa, că nu-i bine aşa. Acum mi-au dat deoparte 350 de semnături", a declarat Dorin Cioabă joi, pentru Agerpres, referindu-se la Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1.

Întrebat dacă a depus contestaţie la decizia Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 1, Dorin Cioabă a spus: "Acum fac."

Dorin Cioabă a mai spus că vrea să candideze la funcţia de primar al Sibiului după ce a observat că, în ultimii 20 de ani, sibienii au votat ca edil un reprezentant al minorităţii germane.

"Am zis că poate electoratul din Sibiu are înclinaţie spre minorităţi. Dacă nu vrea să voteze candidatul PNL-ului, PSD-ului, a votat nemţii, acum e rândul nostru, poate să voteze un rom", a explicat Dorin Cioabă.

Este pentru prima dată când Dorin Cioabă încearcă să candideze pentru funcţia de primar al Sibiului. Candidatura sa este susţinută de către Partida Romilor Sibiu. Dorin Cioabă a mai candidat în trecut, pentru Consiliul Judeţean, însă fără succes.

Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Sibiu a respins, miercuri, candidatura lui Dorin Cioabă pentru funcţia de primar, dar şi pentru cea de consilier local.

Citește și: Dorin Cioabă s-a vindecat de COVID-19. La predica de duminică le-a cerut romilor să folosească măști și dezinfectant

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri