Explicația unul liberal pentru traseism: „Iau cei mai buni oameni pe care îi au în PSD, ca să slăbesc PSD-ul din interior”

Data publicării:
liberali campanie electorala
Foto: Digi24

Le iau cei mai buni oameni din PSD. I-am luat și mai iau ca să slăbesc PSD din interior, să putem să îi batem și să câștigăm județul - declarația îi aparține liderului PNL Argeș, care a vorbit deschis despre cum a convins politicieni social-democrați să se înscrie în PNL. Cu o lună înaintea alegerilor locale, partidele par mai preocupate de recrutari și mai puțin de programele pentru cetățeni.

Liderul PNL Argeș vorbește dechis despre negocierile pe care le-a dus cu politicienii din PSD pentru a-i convinge să se alăture echipei lui.

Un exemplu este chiar candidatul PNL pentru Primăria Pitești - Sorin Apostoliceanu. După ce a câștigat un loc de viceprimar din partea PSD, Apostoliceanu candidează acum pentru primărie din partea liberalilor.

Adrian Miuțescu, președinte PNL Argeș: Și-am zis așa: să le iau cei mai buni oameni pe care îi au în PSD, care fac într-adevăr și i-am măsurat și i-am analizat că pot face față în PNL, să își asume programele, doctrina. I-am luat și mai iau oameni buni din PSD.

Reporter: Mai luați?

Adrian Miuțescu: Mai iau oameni buni din PSD. Ca să slăbesc PSD-ul din interior, ca să pot să-i batem și să câștigăm județul.

(Sursa: Antena 3 Pitești)

Strategia nu pare să fie agreată de liderul PNL. Ludovic Orban spune că există și o decizie a Biroului Politic Național, organismul de conducere al PNL, referitoare la cooptarea primarilor. Inclusiv președintele Klaus Iohannis s-a declarat împotriva traseismului politic.

Ludovic Orban, premierul României: În ceea ce privesște traseismul politic, îmi cunoașteți punctul de vedere. Nu sunt de acord cu traiseismul politic! Eu sunt membru al aceluiași partid politic în care m-am inscris în septembrie 1990. Chiar mă deranjează când văd că se arată cu degetul numai la PNL. urmăriți candidaturile tuturor formațiunilor politice și veți vedea că toate au luat candidați de la alte partide politice, iar nu numai PSD, ci și alte formațiuni politice au luat membri ai PNL cu sutele candidând pe listele lor, așa că sunt împotriva traseismului politic.

Și social-democrați au făcut transferuri din PNL. PSD Giurgiu a anunțat în luna iulie că întreaga echipă municipală a liberalilor a trecut la social-democrați. Mișcarea a venit în contextul în care din organizația județeană a PSD au plecat foarte mulți primari la PNL.

Paul Stănescu, secretar general PSD: Sigur au plecat în jur de 100 de primari, unii au cedat presiunilor și exista într-adevăr o problemă la Giurgiu, unde au plecat 27 de primari PSD la PNL. Asta demonstrează că PNL care ne spuneau, Rareș Bogdan, ne spunea Ludovic Orban, că niciodată cineva de la ciuma roșie nu o să vină la PNL. Ei ne spun de fapt astăzi prin ceea ce fac că PSD are cei mai buni primari.

Negocierile se duc și în Parlament. După ce PSD a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, PNL a reușit să convingă 3 parlamentari social-democrați să schimbe partidul. Printre ei se află și fostul ministru al Educației, Daniel Breaz.

Marcel Ciolacu, președintele PSD Știam de o săptămână. Foarte rușinoasă plecarea fiecăruia dintre ei, dar cea mai rușinoasă, cea mai rușinoasă dintre toate mi s-a părut a domnului Breaz. Îmi aduc aminte un episod cu dânsul în biroul domnului Dragnea cum se milogea și îl ruga frumos să fie măcar o lună ministru al Învățământului sau Culturii ca să poată să mai fie, conform legii, încă o dată rector. Este posibil ca actuala putere să vină cu anumite propuneri la colegi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri