Familia de primari din "Elveția României". Soția a candidat în comuna condusă înainte de soț și a câștigat alegerile

Data publicării:
Nicoleta Vrabie, primarul ales al comunei Peştera
Nicoleta Vrabie, primarul ales al comunei Peştera Foto: Facebook

Situație inedită la Medgidia. Primarul care a câștigat alegerile a condus înainte o altă localitate din județ, Peștera. Deși bugetul anual era foarte mic, comuna a ajuns să fie una dintre cele mai dezvoltate din Constanța. Cea care a candidat în locul fostului edil este chiar soția sa, care a și câștigat.

Valentin Vrabie a fost primarul comunei Peştera timp de două mandate. În urmă cu patru ani a decis să candideze în oraşul Medgidia şi a câştigat. Acum a fost ales iar de cetăţeni. Supriza cea mai mare a venit însă din partea soţiei.

Nicoleta Vrabie, primarul ales al comunei Peştera: Acum două luni, dacă cineva m-ar fi întrebat dacă mi-am revizuit cumva decizia de a candida, i-aş fi spus cateorig nu. A fost sprijinul oamenilor, solicitarea oamenilor, m-au emoţionat, m-au copleşit cu insistenţele şi, într-un final, am spus da.

Aşa că, Nicoleta Vrabie a decis să calce pe urmele soţului său. A candidat independent în comuna Peştera şi a câştigat alegerile.

Nicoleta Vrabie, primarul ales al comunei Peştera: Cred că este ceva inedit ca doi soţi să fie primari într-o familie. Zic că nu o să fim nişte oameni ieşiţi din comun, pentru că suntem oameni simpli, aşa m-am considerat întotdeauna, şi sperăm să rămânem la fel.

Locuitorii din comună sunt mândri de fostul lor primar și speră că soția i-a studiat metodele.

Localnică: A fost un primar foarte bun. Sper ca şi domna să fie la fel.

Localnică: Eu cred că vor fi proiecte foarte frumoase, satul va înflori în continuare, aşa cum suntem obişnuiţi de 12 ani încoace.

Valentin Vrabie: E mai mare responsabilitatea pentru că e respectul pe care ni l-au dat cetăţenii comunei Peştera, loc de unde mă trag, acolo m-am născut, acolo m-am format ca şi om, acolo am învăţat totul: să respect, să am bun simţ, să muncesc.

Comuna Peştera a devenit celebră pentru nivelul ridicat de trai și chiar a fost supranumită Elveţia României. Încă de acum 10 ani oamenii aveau internet wireless, copiii aveau tablete, biciclete, şcoli moderne, iar sărbătorile de iarnă arătau ca-n poveşti, deoarece parcul din centrul localităţii era invadat de mii de luminițe, aşa cum vedem doar în stăinătate.

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri