Gabriela Firea anunță că își va retrage candidatura la Primărie, dacă Robert Negoiță stă mai bine decât ea în sondaje

Data actualizării: Data publicării:
Gabriela Firea la sediul PSD conferinta de presa cu masca de protectie
Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut marți seara un anunț surprinzător. Ea a spus că își va retrage candidatura pentru un nou mandat de edil al Capitalei, dacă „domnii de pe centru-stânga” - aluzie la Robert Negoiță și Victor Ponta - au un scor în sondaje mai mare decât are ea.

„Eu nu mă ţin de scaun, îmi văd de viaţa mea. Nu aş vrea să se înţeleagă că sunt supărată pentru că PSD nu a ştiut să negocieze mai bine cu domnul Ponta. Dacă o alianţă de stânga găseşte un candidat mai bun decât mine, eu mă retrag. Nu am un orgoliu atât de mare încât să pun interesul meu deasupra interesului echipei”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

„Transmitem semnale confuze către alegători, pentru că ne percep pe noi în acelaşi plan politic. Dacă noi venim acum toţi şi anunţăm noi, toţi, de fapt vrem să câştigăm şi dumneavoastră trebuie să alegeţi din trei pe partea de centru-stânga şi aveţi un singur candidat pe zona de centru-dreapta, facem un bine? Haideţi să ne gândim!”, a motivat Gabriela Firea, întrebată ce părere are despre o eventuală candidatură a lui Victor Ponta la Primăria Capitalei.

Ea a sugerat că ar exista o înțelegere între Victor Ponta şi Robert Negoiţă şi susține că a fost sunată pentru a i se spune că a fost detonată „o armă atomică” împotriva sa.

„Am fost foarte dezamăgită de declaraţiile care s-au făcut ieri. Mă refer şi la Robert Negoiţă, şi la Victor Ponta. Nu mă aşteptam. Am fost sunată azi de diverse persoane să-mi spună că undeva s-a apăsat pe un buton nuclear împotriva mea. Nu îmi plac conspiraţiile, dar trebuie să ne dea de gândit. Persoane cu care colaboram foarte bine, brusc şi-au schimbat opinia”, a mai spus Gabriela Firea la Antena 3.

Oficial, Gabriela Firea este susținută de PSD pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. 

Între Gabriela Firea și Robert Negoiță există legături mai mult decât politice. Gabriela Firea este nașa de botez a copilului actualului edil de la Sectorul 3.

Reacție furioasă a Gabrielei Firea, luni seara, după anunțul făcut de Robert Negoiță

Aceste reacții ale primarului social-democrat al Capitalei vin după ce Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a vorbit, luni, la Digi24 despre posibilitatea de a candida ca independent sau din partea altui partid, după ce anterior anunțase că la alegerile locale din această toamnă nu va mai candida din partea PSD. „Cetățenii vor afla în timp util despre deciziile pe care le voi lua împreună cu echipa”, a precizat el.

La rândul său, Pro România îl dorește pe Victor Ponta candidat la Primăria Capitalei, împotriva Gabrielei Firea și a lui Nicușor Dan. Anunțul a fost făcut tot la Digi24 de senatorul Adrian Țuțuianu, lider al Pro România. Și Călin Popescu Tăriceanu îl vede pe Ponta drept un candidat bun.

Fostul prim-ministru Victor Ponta, liderul Pro România, a confirmat luni seara, la Digi24, că formațiunea pe care o conduce va avea candidat la Primăria Generală a Capitalei în alegerile locale din toamnă, însă a evitat să spună dacă el va fi acest candidat.

După anunțurile făcute de Robert Negoiță la Digi24, Gabriela Firea a avut o reacție furioasă pe Facebook, luni seara, deși nu l-a nominalizat ca atare pe cumătrul său:  „Să ne ferească Dumnezeu de oamenii care sunt în stare să calce pe cadavre, pe orice sentiment, pentru propriile ambiții, trufii, egoisme supranumite “principii”. Cei care sunt obișnuiți să-și vândă și familia, și prietenii sunt mierosi când au nevoie de tine și cruzi când nu le mai servești noului interes. Lupii singuratici, semi-zeii, trufașii pur-sânge sunt cei mai periculoși indivizi. Feriți-vă! Feriți-vă! Fugiți de oamenii lingușitori care va trădează, zâmbind de satisfacție. Ce nu știu acești inși este că, strecurându-se în viață prin trădări, nu-și vor putea cumpăra cu niciun regat titlu de noblețe! Cea mai josnică ticăloșie a omului este trădarea, zicea un înțelept! Să-i credem pe înțelepți.... Gânduri la final de zi... Ajunge zilei grija ei... Noapte bună!” - a scris primarul general al Bucureștiului pe pagina de Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri