Hubert Thuma: Echipa PNL propune o viziune modernă și integrată de dezvoltare a Ilfovului

Data publicării:
HPST 2 Articol susținut de PNL Ilfov

Hubert Thuma este candidatul PNL pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Ilfov. În această calitate, a răspuns câtorva întrebări ale alegătorilor din Ilfov.

Candidați la conducerea Consiliului Județean Ilfov, din partea PNL. Care este viziunea dvs pentru acest județ, ce este diferit la candidatura dvs?

România a depășit etapa promisiunilor electorale. Este timpul să vorbim, în termeni realiști, despre o viziune nouă și despre planul de implementare a acesteia. Ilfovul are șansa de a accelera proiecte și de a aduce investiții noi prin sprijinul și colaborarea cu guvernul liberal. Îmi doresc astfel îmbunătățirea infrastructurii județene, pentru a ne putea crește oportunitățile de dezvoltare economică, dar și pentru a micșora timpul pe care îl pierdem în trafic.

Acum avem șansa istorică de a crește ritmul de dezvoltare a Ilfovului, printr-o bună colaborare și cu Guvernul, dar și cu o altă administrație a Capitalei. De aceea aceste alegeri sunt mai importante ca oricând. Ilfovul nu este doar zona „de lângă București”, ci este casa noastră, cu o identitate din ce în ce mai clară, dar și cu un potențial fără precedent în România. Este zona care oferă spațiu de creștere sănătoasă, care poate avea mai puțină poluare, costuri mai mici pentru familii, șanse mai mari pentru noile generații.

Se poate și în Ilfov, ca și în Occident, să avem un nivel mai mare de dezvoltare și bunăstare. Vrem ca proiectele de investiții să accelereze. Vrem un județ verde, care respiră aer curat. Vrem să asigurăm pentru comunitatea din care facem parte o viață mai bună și suntem convinși de faptul că acum se poate!

Ce vă propuneți să realizați în Ilfov, care sunt planurile dvs?

Anul acesta aducem un suflu nou pentru Ilfov. Nu este vorba de un singur om, ci de o echipă. Aici, în Ilfov, avem primari buni, muncitori, eficienți, care au rezultate bune pentru comunitățile pe care le conduc. Cu un guvern PSD ostil, județul și toți acești primari s-au descurcat și au făcut foarte multe. Dar nu suficient!

Nu este suficient că, în toți acești ani, cel mai mare succes pentru Ilfov a fost că nu a devenit un județ roșu. Este nevoie de mai mult. Ritmul trebuie accelerat.

Echipa PNL propune o viziune modernă și integrată de dezvoltare a județului în strânsă corelație cu Bucureștiul și cu nevoile ilfovenilor.

Care sunt proiectele pe care le susțineți, pentru a transforma Ilfovul în anii următori? Care sunt prioritățile PNL în Ilfov?

În primul rând, vă promit ceva – noi nu vom fi ca pesediștii care au risipit banii pe pomeni și nu s-au gândit la viitor, la investiții. Suntem partidul care asigură o bună guvernare și care va lucra pentru a duce Ilfovul pe locurile fruntașe atât din punct de vedere al serviciilor publice, cât și ca dezvoltare economică.

Suntem printre cele mai tinere județe din țară și una din zonele cu cel mai mic șomaj. E nevoie acum de mai multă coerență, organizare și viziune integrată de dezvoltare. Continuând investițiile în oameni, nivelul demografic al Ilfovului o să crească în continuare, iar pentru mine este important să oferim fiecărui cetățean un nivel de trai mai bun - cu locuri de muncă apropiate de case, cu utilități moderne, fără riscuri naturale care amenință viața ilfovenilor și cu un mediu înconjurător curat care asigură calitatea vieții sănătoase.

Vă spun zonele de interes major – vrem un județ în care calitatea vieții să crească, fie că vorbim de calitatea educației în școli sau calitatea serviciilor medicale. Vrem un județ cu infrastructură modernă, cu drumuri care să conecteze mai bine localitățile de București. Vrem un județ prietenos cu natura, fără poluare, cu mai mult spațiu verde, deschis spre comunități. Și vrem să aducem mai multe firme și locuri de muncă în Ilfov, pentru cei care s-au mutat în Ilfov în acești ani.

Care credeți că va fi aportul pe care îl va aduce Guvernul PNL în județul Ilfov?

Există o schimbare majoră în ceea ce privește modelul de guvernare: am început curățenia în sistem, punem marile probleme pe tapet (vezi Centura Capitalei – o problemă de decenii, la care lucrările au accelerat în sfârșit, poluarea din Nord cu care luptăm mai intens, banii pentru legătura Gara de Nord – Aeroport etc). Iar noul Plan de relansare economică vine cu un sprijin consistent pentru Ilfov, ceea ce oferă garanția implementării proiectelor de dezvoltare.

Ilfovul nu se va mai dezvolta haotic și va fi mult mai integrat cu Bucureștiul și cu restul regiunii, pentru ca oportunitățile de aici să fie cu adevărat valorificate. Am alături primarii care au ajutat Ilfovul enorm și am alături un guvern liberal și o echipă câștigătoare.

La București pare că există o colaborare pe dreapta. Există dreapta unită și în Ilfov?

PNL vrea dreapta unită și vrea administrații în care PSD să fie trimis pentru mult timp în opoziție. Și va susține acest proiect în continuare. Avem nevoie de o atitudine constructivă din partea tuturor partidelor de dreapta.

Am preluat toate ideile bune venite de la alte partide, pentru că ideile bune nu au culoare politică. Și voi căuta dialog cu toate partidele de dreapta, democratice, pro-occidentale, pentru că împărtășim dorința de a dezvolta județul și de a aduce modelul occidental și aici, la noi.

Ce îndemn dați oamenilor pentru a veni la vot, în aceasta perioadă?

Așa cum am spus, aceste alegeri sunt mai importante decât oricând. S-au pierdut 10 ani cu guvernările pesediste care au dus banii de dezvoltare în județele lor, unde s-au risipit pe pomeni și pe proiecte inutile. Banii pentru marile proiecte ale Ilfovului – centura, spitale, școli, firme noi – n-au venit niciodată aici. Viitorul poate fi mai bun, fără PSD. După mulţi ani, putem spera că Ilfovul va avea acces la resursele pe care le merită.

Ne bazăm pe voința tinerilor care au venit în Ilfov, de a se implica pentru a accelera dezvoltarea județului. Și ne bazăm pe oamenii muncitori, activi, de bună credință, care cred că putem transforma județul Ilfov într-un motor de creștere, dar și pe experiența seniorilor. Pe 27 septembrie, ne bazăm pe toți cei care susțin, împreuna cu echipa PNL, că putem transforma Ilfovul într-un județ în care merită să trăiești, să locuiești și să investești.

Oamenii știu că acum Ilfovul are o șansă enormă – aceea de a susține o echipă câștigătoare, cu un mandat puternic, care să îi dea legitimitatea de a accelera proiectele demarate și pe cele pe care le vom implementa ca răspuns la necesitățile ilfovenilor.

O echipă care are experiența muncii în occident și energia celor care au demonstrat deja că se poate.

Acesta este Ilfovul în care se poate!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri