Nicușor Dan, dezvăluiri despre caracatița de tip mafiot PSD-Firea-Pandele. Conferință de presă incendiară susținută astăzi

Data publicării:
poza main advertorial PNL Articol susținut de PNL

Nicușor Dan i-a acuzat pe cei din PSD, în frunte cu Gabriela Firea, partidul care o susține în alegeri, de culmea tupeului pentru că vorbește și acuză alte persoane de corupție, în condițiile în care ea însăși face parte dintr-un partid al corupților ."Culmea tupeului este ca PSD să-mi dea mie lecții despre corupție. Partidul care a pus pe liste pe Petre Roman, inculpat în dosarul mineriadei pentru crime împotriva umanității, partidul care a pus pe liste pe Dumitru Dragomir condamnat în primă instanță pentru trafic de influență, cu 3 milioane. Partidul care candidează la Sectorul 3 cu un om care a făcut parte din aparatul de represiune la 10 august, partidul care a scos din pușcărie violatori și tâlhari, partidul care a vrut să modifice Codul penal și Codul de procedură penală, partidul care a vrut să-l scoată din pușcărie pe liderul lor, Liviu Dragnea. Acest partid îndrăznește azi să vorbească de corupție?"

Nicușor Dan a dezvăluit gruparea care conduce în realitate Bucureștiul și modul cum Gabriela Firea a împărțit funcții în ultimii 4 ani către apropiați de-ai ei sau soțului Pandele. În caracatița de funcții, pe lângă surorile Gabrielei Firea, nașii, alte rude, se găsesc oameni care au istorie veche cu Florentin Pandele, așa cum sunt cei cu care a apărut ca inculpat din Dosarul Flota, unde parte a fost și Traian Băsescu, în prezent candidat și el la Primăria Capitalei. Speranța Cliseru este unul dintre personajele principale în această caracatiță, aceeași persoană care a semnat ordinul de intervenție al jandarmilor asupra manifestanților din 10 august. Mai găsim pe listă persoane de casă ale interlopului Nicu Gheară, cum este Ștefan Văsîi, cel cu scandalul achiziției ilegale de mașini de zăpadă, dar și alte persoane cu istoric compromițător.

Modul de operare pentru sifonarea banilor publici din Primăria Capitalei a fost mai întâi folosit de primarul din Voluntari și soțul Gabrielei Firea, pentru ca din 2016 această metodă să fie importată și la Primăria București.

Nicușor Dan a precizat că persoanele prezentate astăzi în schema de interese ale familiei Pandele-Firea sunt doar o parte din cei care formează cu adevărat caracatița care a căpușat Primăria București. Aceste persoane au fost folosite în ultimii ani pentru a sifona banii bucureștenilor, încasând, prin diverse firme, bani publici. "Primăria Capitalei este condusă pe bază de cumetrii. Acesta este modelul de management care a fost implementat la nivelul Primăriei Capitalei, după ce a fost testat la Primăria Voluntari. Nu este de mirare că oamenii aceștia nu sunt în stare să rezolve problemele orașului. Nu s-au pregătit în viață pentru asta. Au avut norocul să fie vecini, fiu, prieten, rudă cu oamenii care au câștigat temporar o poziție publică la București sau la Voluntari."

Totodată, Nicușor Dan a anunțat că le va face plângere penală parlamentarilor PSD care i-au făcut plângere penală în cursul zilei de ieri la Direcția Națională Anticorupție. "Pentru acești parlamentari, anunț eu că voi face plângere penală pentru denunț calomnios, pentru că în țara asta, cine face plângere penală știind că minte este un infractor. "

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri