Nicușor Dan promite un salariu mediu net de 1.400 de euro în București, până în 2024

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan Articol susținut de PNL

Într-o conferință de presă susținută la sediul de campanie, Nicușor Dan, candidatul dreptei la alegerile pentru Primăria Capitalei, a vorbit despre dezvoltarea economică a orașului și cum pot crește salariile bucureștenilor.

Nicușor Dan a prezentat proiectul său Noul București, pe baza căruia salariile bucureștenilor ar putea ajunge la 1.400 de euro pe lună până în 2024: "Cred că Primarul General este responsabil de bunăstarea economică a oamenilor din comunitatea sa și, ca să fac o propunere explicită, în proiectul nostru, în urma unui mandat de 4 ani, salariile bucureștenilor vor ajunge la 1400 de euro pe lună, salariul net. Asta înseamnă 6.800 de lei pe lună salariul net, salariul mediu al bucureștenilor."

Bucureștiul, aflat sub majoritatea județelor la ritmul de creștere a veniturilor

Acesta a atras atenția, într-o analiză comparativă a evoluției veniturilor din București și din județele țării, asupra întârzierii înregistrate de București la acest capitol: "După cum vedeți, Bucureștiul este mult sub județe cu administrație de dreapta, de fapt, doar 3 județe din România sunt mai slabe decât Bucureștiul la acest indicator al creșterii veniturilor populației și, bineînțeles, acestea sunt județe, nu există date statistice pentru orașe: Oradea, Cluj Napoca, Sibiu, Timișoara. Foarte probabil ele sunt mult mai mari decât județele care cuprind și o populație rurală și în care veniturile nu au cum să crească într-atât de spectaculos."

"Din păcate, această administrație nu a reușit nici măcar să fie la nivelul mediu al României și dacă este să facem o socoteală, putem să spunem că media banilor în mână pe care fiecare bucureștean i-a pierdut în ultimii 4 ani, a fost de 100 de euro lună." a acuzat candidatul dreptei.

Măsurile care vor determina creșterea salariului mediu net la 1400 de euro

În continuare, Nicușor a prezentat măsurile care vor determina un ritm mai rapid de creștere a salariului mediu în București:

"În primul rând, Bucureștiul va avea mari lucrări de infrastructură, care vor aduce bani în economia locală și vorbim aici de metroul de suprafață, vorbim de șoseaua de centură, vorbim de autostrada de centură, vorbim de modernizarea liniilor de tramvai, vorbim de reabilitarea sistemului de termoficare, vorbim de centura verde, dar și de consolidarea clădirilor cu risc seismic – asta înseamnă miliarde, care vor fi injectate în economia locală.

În al doilea rând, vorbim de achiziții predictibile, care să stimuleze economia locală." 

Candidatul dreptei a mai amintit de reducerea traficului, care înseamnă câștig de timp și eficiență pentru operatorii economici, o mai bună conexiune între sistemul de educație și nevoile de pe piața muncii, de stimularea noilor tehnologii, de IT și industrii creative, a incubatoarelor și acceleratoarelor de afaceri, destimularea turismului și de colaborare cu mediul privat și despreîncrederea pe care mediul financiar trebuie să o aibă în Primăria Capitalei, "pentru că, în momentul acesta, Bucureștiul se împrumută la dobânzi mari, de peste 5%, în condițiile în care alte orașe occidentale și țări occidentale au, în momentul de față, dobânzi negative".

"Pe scurt, aceasta este promisiunea, 2020-2024, 1400 euro – salariul mediu net în București." a încheiat Nicușor Dan prima temă a conferinței.

Nicușor Dan: Am 13 întrebări pentru Gabriela Firea

În a doua parte a conferinței de presă candidatul dreptei a abordat tema dezbaterii "1 la 1" cu Gabriela Firea, candidatul PSD. În acest context, Nicușor Dan a prezentat cele 13 întrebări pe care dorește să i le adreseze Gabrielei Firea într-o dezbatere față în față: 

"Sunt două lucruri de care primarul PSD în funcție vrea să fugă și nu poate: sunt marile afaceri de corupție și aveți aici afacerea Parcul Verdi și licitația celor 100 de tramvaie și mai sunt câteva,companiile municipale, o să mai revenim asupra lor. Și, mai ales, asta îi interesează pe bucureșteni, rezultatele concrete ale acestui mandat. De ce nu s-a reabilitat nicio linie de tramvai? De ce nu s-a făcut nicio parcare? De ce chiar Primarul General, în condițiile în care noi avem o poluare a aerului uriașă, propune ca 400 de hectare de spațiu verde să dispară din harta Planului Urbanistic General? De ce nu s-a modernizat nici măcar un kilometru de conductă de termoficare. De ce nu sa construit nicio grădiniță, deși în programul electoral erau prevăzute 20 de grădinițe? De ce din Spitalul Metropolitan, care s-a promis acum 4 ani, s-a realizat doar o machetă de plastic? Aici este o minciună care este propagată în spațiul public, bilanțul marilor realizări ale consolidărilor clădirilor cu risc seismic se reduce la 6 clădiri. De ce o instituție cu un buget anual de un miliard de euro este în faliment? De ce minte când spune că a absorbit un miliard de euro, când a absorbit de 30 de ori mai puțin? Care este opinia și de ce niciodată primarul care a fost parte din 10 august, prin reprezentanții săi, nu și-a cerut niciodată scuze față de bucureșteni și de ce nu a fost în stare să colaboreze cu Guvernele pentru a realiza acele lucruri de care Bucureștiul are nevoie."

Nicușor Dan consideră că sunt șanse mici să existe o astfel de dezbatere între cei doi candidați aflați pe primele locuri în sondaje și a transmis o rugăminte presei de a adresa aceste întrebări contracandidatei sale, Gabriela Firea.

Despre începutul anului școlar și consolidarea clădirilor cu risc seismic

La finalul conferinței, întrebat despre modul în care a fost gestionat începutul anului școlar, candidatul dreptei a răspuns că, în opinia sa: "Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență ar fi trebuit să se întâlnească acum o săptămână și nu astăzi." și a declarat incalificabilă situația celor "15 școli care nu pot fi deschise fiindcă nu s-a încheiat lucrările la ele", referindu-se la obligația Primăriei Capitalei de a reabilita școlile.

Întrebat de jurnaliștii prezenți "De ce susțineți că Gabriela Firea a mințit în presă în legătură cu clădirile consolidate?", Nicușor Dan a precizat: "Am fost deputat în această legislatură și una dintre legile importante la care am contribuit a fost legea consolidării clădirilor cu risc seismic. În această lege am introdus un amendament pe care Parlamentul l-a votat, care spune că fiecare autoritate publică locală trebuie să facă un raport anual în care să spună câte clădiri a expertizat, câte clădiri a proiectat și câte clădiri a consolidat. Dacă primarul ar fi respectat obligația legală de a publica pe site-ul propriu acest raport, această discuție nu ar fi existat. În condițiile acestea există un primar care vorbește, fără să enumere, despre zeci de clădiri pe care le-ar fi consolidat și sunt informații pe care eu nu le găsesc pe pagina Municipalității, dar am informații din teren de la toți constructorii și de la toți oamenii cu care sunt in contact că acesta este numărul real. Să vină primarul general cu lista clădirilor pe care le-a consolidat. Adică le-a început și le-a terminat. Nu alea pe care a pus niște schele și nu lucrează nimeni la ele în momentul acesta și spune că a început să le consolideze.", a mai spus Nicușor Dan, referitor la numărul mic de clădiri pe care Primăria Capitalei le-a reabilitat în mandatul Gabrielei Firea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...