Nicușor Dan vrea trei dezbateri cu Gabriela Firea în sala de consiliu a Primăriei. Firea propune o dezbatere la autobaza STB

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan gabriela firea inquam octav ganea
Fotografii: Inquam Photos / Octav Ganea

Candidatul susținut de PNL și Alianța USR-PLUS, Nicușor Dan, a transmis, din nou, luni, că își dorește trei dezbateri cu actualul primar al Capitalei, Garbiela Firea, care să aibă loc în sala de consiliu a Primăriei, la care să participe toate televiziunile. Firea a declarat că preferă o dezbatere de final de campanie la o autobază STB.

„O invit pe Gabriela Firea la trei dezbateri, în ultima săptămână de campanie: miercuri -23 septembrie, joi- 24 septembrie, vineri- 25 septembrie, în sala de consiliu, cu toate televiziunile care vor să vină. Deci, nu mai depindem în felul acesta de invitații pe care televiziunile să ni le facă. O invit să organizăm împreună această dezbatere, unu la unu, cu un moderator pe care îl alegem și cu toate televiziunile de față miercuri-23, joi- 24, vineri- 25 și în felul acesta putem să discutăm și dacă a atras un miliard de euro fonduri europene, cum zice ea sau 30.000.000 cum zic eu și câte au fost investițiile în infrastructură și dacă s-a făcut o revoluție în trafic și dacă dispar sau nu dispar spații verzi și dacă a reabilitat 52 de km de conductă, cum zice ea, sau 680 de metri, cum zic eu”, a declarat luni, Nicușor Dan.

Gabriela Firea susține că „de abia” așteaptă dezbaterea cu candidații de dreapta și că aceasta ar trebui să aibă loc la autobaza STB.

„În cadrul dezbaterii - pe care abia o aştept - de final de campanie împreună cu candidatul de dreapta şi cu celălalt candidat de dreapta, domnul Băsescu, şi cu celălalt candidat tot de dreapta, domnul Tăriceanu, deci, cu cei trei candidaţi de dreapta şi de dreapta, când ne vom întâlni toţi patru în ultima săptămână, şi eu propun ca şi locaţie de desfăşurare o autobază STB, ca să fim şi noi acolo cu 11.000 de bucureşteni, să le spună candidaţilor cum şi-au bătut ei joc de Societatea de Transport Bucureşti, cei care au avut ocazia să facă ceva bun la un moment dat şi nu au făcut şi de asemenea să spună cum vor tăia ei subvenţia pentru transportul public în comun, pentru că aşa au anunţat, eu am înregistrările”, a declarat Firea în şedinţa de luni a CGMB, potrivit Agerpres.

Duminică, Nicușor Dan a acuzat o „campanie murdară, mincinoasă, exact ca în perioada comunistă” dusă împotriva sa de adversarii politici, între care unii sunt lideri de sindicat ai companiilor publice din subordinea Capitalei puși pe lista de consilieri a PSD. Acesta a ținut să dezmintă mai multe zvonuri care au circulat în spațiul public în legătură cu anumite cheltuieli pe care le va tăia, dacă va ajunge primar general al Capitalei. 

Astfel, candidatul independent a dat asigurări că ajutorul de handicap va fi păstrat în continuare, la fel și subvenția pentru căldură și transportul STB și va continua, de asemenea, programul de fertilizare in vitro.

Redactor: Robert Kiss 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri