Pîrvulescu, despre scandalul de la Sectorul 1, unde șeful BES ar avea COVID: E ca un roman polițist, oamenii se îmbolnăvesc subit

Data actualizării: Data publicării:
sectie de votare cu urme si cabine de vot
Alegeri locale 2020 FOTO: Octav Ganea/ Inquam Photo

Președintele Biroului Electoral al Sectorului 1 ar avea COVID-19, rezultat obținut în urma unui test rapid, și s-a izolat, iar documentele nu sunt semnate, în așa fel încât să poată pleca spre Biroul Electoral Municipal. Șeful BES1 și-a făcut un test rapid, în urma căruia un medic infecționist a scris că acest diagnostic trebuie să fie confirmat de un test PCR, altfel diagnosticul nu există, potrivit informațiilor Digi24.

DSP a aflat de această verificare, l-a sunat pe șeful biroului și i-a spus că trebuie să meargă să facă un test PCR, pentru că în lipsa acestuia, diagnosticul nu este confirmat. Mai mult, DSP nu are cunoștință ca bărbatul să fie în izolare, potrivit informațiilor Digi24.

Politologul Cristian Pîrvulescu aseamănă situația de la Sectorul 1 cu un roman polițist.

Se urmărește frauda, oamenii se îmbolnăvesc subit – și pare plauzibil, în vreme de pandemie, doar că nu se verifică. Este o poveste cu suspans, demnă de o țară în care alegerile nu sunt deloc corecte. Îl ascultam pe președintele Iohannis mai devreme, care consideră „inacceptabilă” fraudarea alegerilor în 2020, dar tema fraudării este și în SUA, unde se vor desfășura alegeri în 35 de zile. Este o temă populară, pentru că este folosită politic pentru a relativiza scorul obținut de adversar, pentru a pune în discuție întreaga procedură electorală și sunt întotdeauna argumente pentru a face lucrul acesta”, a spus Cristian Pîrvulescu.

Acum, după ce PSD a primit din partea Biroului electoral un răspuns că nu se vor renumăra voturile, încearcă prin diferite mijloace să relativizeze și să tergiverseze. E un joc politic aici. Vom vedea în ce măsură renumărarea voturilor la Sectorul 5 va duce la un rezultat, nu e nici acest lucru foarte sigur, dar în orice caz, ceea ce s-a reușit a fost să pună sub discuție un proces electoral, exact după metoda pe care a folosit-o Donald Trump în SUA”, a explicat el.

Mă gândesc, oare or fi niște consultanți americani de aceeași orientare și în politica românescă? Altădată erau”, a spus el.

Potrivit celor mai recente date furnizate de BEC, Clotilde Armand, candidata PNL și USR PLUS la Primăria sectorului 1 din București se menține pe primul loc și se află în fața candidatului PSD, Daniel Tudorache, la o diferență de 1,13%, după numărarea a 97,74% dintre voturi.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri