PNL și USR-PLUS, plângeri în legătură cu imaginile în care angajați ai Primăriei S5 ar falsifica semnături. Firea: Sunt fake news-uri

Data actualizării: Data publicării:
falsificare semnaturi sector 5 bucuresti

ACTUALIZARE: Președintele PSD București, Gabriela Firea, a reacționat la imaginile video în care persoane ce par a fi funcționari ai Primăriei Sectorului 5 ar falsifica liste cu semnături pentru alegerile locale. „Sunt fake-news-uri, manipulări”, a precizat primarul Capitalei.

„Vreau să le mulțumesc tinerilor care ne-au ajutat în această perioadă să strângem semnături reale. Am văzut că circulă un filmuleț pe Facebook, nu întâmplător provenind dintr-o echipă adversă. Sunt fake-news-uri, manipulări.

Este o campanie murdară care a început încă din ianuarie împotriva mea, dar eu sunt convinsă că toți românii și bucureștenii știu să selecteze informațiile reale, informațiile adevărate de cele care sunt ori trunchiate, ori inventate pur și simplu. Mă delimitez în totalitate de astfel de practici.

Noi venim în fața cetățenilor cu ceea ce am făcut bun în cariera noastră, ce urmează să facem și nu mă voi preta să fac astfel de lucruri împotriva contracandidaților mei. Cred că ar trebui să le fie rușine politicienilor care, neavând niciun proiect, niciun program pentru București, nu fac altceva decât o campanie murdară”, a declarat Gabriela Firea, care candidează pentru un nou mandat de primar al Bucureștiului.

Aceasta a prezentat luni candidații PSD la alegerile pentru Consiliul General al Primăriei București.


știre inițială

Reprezentanții din București ai PNL și USR-PLUS au anunțat luni că vor depune plângeri la DNA și poliție după apariția unei înregistrări în care persoane ce par să fie funcționari ai Primăriei Sectorului 5 ar fi falsificat liste cu semnături pentru alegerile locale.

„Incredibil! Oamenii Primarului PSD de la Sectorul 5 falsifică semnăturile pentru candidatură în Primărie. Am formulat în această dimineață plângere penală cu privire la modul în care au fost falsificate semnăturile de către PSD în Sectorul 5! Nu voi permite ca oamenii din Sectorul 5 să mai fie furați!”, a anunțat Cristian Băcanu, candidatul PNL-USR-PLUS, la Primăria Sectorului 5.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Și Octavian Berceanu, consilier general din partea USR, a anunțat că se va adresa autorităților cu privire la aceste imagini.

„Am făcut sesizare la Poliția Română și DNA pe tema privind filmarea procesului de colectare a semnăturilor pentru alegerile locale București 2020, sector 5 și PMB, în favoarea lui Daniel Florea și Gabriela Firea”, a precizat consilierul general al USR.

Mai multe persoane ce se identifică ca angajați ai Primăriei Sectorului 5 ar falsifica semnături pentru candidaturile primarului Sectorului 5, Daniel Florea, și primarului general, Gabriela Firea.

Pe imagini se pot auzi replici precum:

- „Câte ai făcut? 20? 50? Că acuma vine și ne ia la rost...”

- „Dă să fac niște semnături pe foaia ta...”

- „Ne cam doare degetul.”

- „Eu chiar nu mai pot, am bășică la deget.”

- „Și ăia în primărie bagă de rup și ăia.”

- „Da, domnu director, facem! N-avem multe, stăm bine! Încă jumătate de oră, ne apropiem! Da, domnu Serediuc, vă sun, cum suntem aproape gata vă sun! Trage și Denisa, eu nu mai pot, fetele astea sunt rupte!”

- „Terminăm și noi astăzi? Pentru că și fetele treabă. Le e sete, le e foame. Le dor degetele... La domnul Florea mai avem câteva, mai multe sunt la Firea de făcut.”

- „Mai dă-i în pana mea, ei își ia bani și eu stau să le fac treburile. (Altă voce: Mai bine mergeam la ăilalți, plătea mai bine.) Păi da, ce-i mulțumești pe ăștia? Bagi ca prostul, n-ai casă, n-ai masă, n-ai nimic. Toți nemulțumiți sunt!” 

- „Eu înțeleg că sunteți stresat de altul, dar nu pot, ce să le fac? Să le pun motor la c*r, la mâini? Să vă streseze! Una a început să plângă, că are copilul la soacră-sa, să o leg aici? Începe să bocească pe aici, că nu-i mai stă soacră-sa cu copilul. (Altă voce: Îi ajunge și ei de atâtea zile!) Dacă îi spuneați că o dați afară, de aia nu mai putea ea! Puteți să le explicați că asta e tot ce-am putut noi. Dacă nu, mai bine să ne dea afară. Vă înțeleg că vă stă în cârcă domnul Florea, luați oameni mai mulți. Milogu' dreacu'! (...) E o onoare să scriem pentru Firea! O văd la televizor și îi spun că am scris pentru tine, sora mea.”  

Imaginile arată și informații personale ale mai multor persoane trecute pe listele susținătorilor PSD la alegerile locale din 27 septembrie, pentru candidatura Gabrielei Firea și a lui Daniel Florea.

Urmăriți imaginile aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri