PSD cere USR-PLUS și PNL să înceteze presiunile asupra autorităților în cazul de la Sectorul 1

Data actualizării: Data publicării:
buletine de vot
Candidatul PSD la Sectorul 1 cere renumărarea buletinelor de vot. Foto: Captură TV

PSD cere USR-PLUS și PNL să înceteze presiunile asupra autorităților privind situația de la Sectorul 1. „Solicitarea candidatului PSD la Primăria Sectorului 1 de renumărare a voturilor este un act de transparență democratică prin care se solicită BEC să se asigure că rezultatul final reprezintă în mod corect voința cetățenilor”, transmite într-un comuniat Biroul de Presă al PSD.

„Referitor la stabilirea rezultatelor electorale de la Primăria Sectorului 1, Partidul Social Democrat solicită Dreptei Unite să înceteze imediat presiunile asupra autorităților competente să se pronunțe în acest caz. Solicitarea candidatului PSD la Primăria Sectorului 1 de renumărare a voturilor este un act de transparență democratică prin care se solicită Biroului Electoral de Circumscripție să se asigure că rezultatul final reprezintă în mod corect voința cetățenilor”, se arată într-un comunicat transmis de PSD.

Citiți și: 
Scandalul de la Sectorul 1. Clotilde Armand: Nu e necesară renumărarea voturilor, e dificil

„Solicitarea candidatului PSD de renumărare a voturilor de la Sectorul 1 este cel puțin la fel de legitimă cum sunt solicitările Dreptei Unite de renumărare a voturilor din alte sectoare sau alte circumscripții electorale din țară”, mai precizează Biroul de Presă al PSD.

Scandal la Sectorul 1. Clotilde Armand acuză o tentativă de fraudă a alegerilor la Sectorul 1. Poliția a intervenit

Candidata Clotilde Armand a sesizat autoritățile că într-o încăpere din sediul Primăriei Sectorului 1 cineva a dus mai multe procese-verbale de la Biroul Electoral, cu rezultatele alegerilor de duminică.

Polițiștii capitalei au anunțat că au audiat un bărbat asupra căruia au fost găsite mai multe procese verbale de la alegerile pentru Primăria Sectorului 1. Acesta este candidat al PSD pentru funcția de consilier general. Asupra sa au fost găsite 473 de procese verbale.

De asemenea, opt persoane de la mai multe partide au fost audiate ieri și ar putea urma și alte audieri. Totodată, nu polițiștii afirmă că nu pot spune la această oră dacă procesele verbale au fost furate.

Daniel Tudorache se apropie de Clotilde Armand

Candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Sector 1, Clotilde Armand, se menţine pe primul loc la alegerile locale cu 41,02% din voturi, la diferenţă mică de candidatul PSD, Daniel Tudorache, care are 39,79%, potrivit datelor parţiale centralizate de BEC, până marţi la ora 12:00, după numărarea a 95,55% dintre voturi.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri