Rareş Bogdan sugerează organizarea alegerilor locale în două zile, pentru evitarea aglomeraţiei la urne

Data publicării:
Rareş Bogdan votează
Foto: Facebook/Rareş Bogdan

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat că, în ciuda pandemiei de coronavirus, alegerile locale din România trebuie organizate şi nu a exclus varianta desfăşurării scrutinului pe durata a două zile, pentru evitarea aglomeraţiei la urne, informează Agerpres.

„Părerea mea este că va trebui să organizăm alegeri, să avem foarte mare grijă, mai ales pentru populaţia în vârstă, la modalitatea în care se vor organiza aceste alegeri. Dacă este cazul să fie organizate în două zile să nu excludem acest lucru, dar aşa cum cred sincer că copilaşul meu mai mare trebuie să meargă la şcoală pentru că aşa am fost toţi şi nu putem să riscăm să suspendăm pur şi simplu un an din viaţa copiilor sau din viaţa noastră, cred că şi alegerile trebuie să le luăm ca o chestiune firească, care ţine de sentimentul democratic”, a spus Bogdan.

De asemenea, pentru evitarea transmiterii comunitare a coronavirusului, europarlamentarul liberal a susţinut necesitatea testării COVID a tuturor membrilor secţiilor de votare din ţară, înainte de începerea procesului de vot.

Rareş Bogdan a precizat că alegerile trebuie desfăşurate cu maximă atenţie în privinţa măsurilor de protecţie împotriva COVID-19.

„Trebuie găsite formule inteligente prin care contactul fizic între cei din secţia de vot şi alegători să fie redus cât mai mult, să fie la minimum cu putinţă, dar nu avem cum să stăm complet distanţaţi, deci e clar că trebuie găsite formule şi eu sunt dintre cei care vor milita şi spun că membrii secţiilor de votare vor trebui să fie testaţi, fără nicio ruşine, fără nicio chestiune care să semene a blocaj democratic sau antidemocratic. Cred că e o chestiune de normalitate”, a declarat Rareş Bogdan.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri