Regulile din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie. Anunțul MAI

Data actualizării: Data publicării:
alegeri stampila vot
Stampila vot la alegeri. Foto: Inquam Photos / George Calin

Guvernul a stabilit regulile de protecţie sanitară care trebuie respectate în timpul campaniei electorale. Astfel, evenimentele care se țin în spaţiu închis vor fi limitate la două ore, cu participarea a maximum 50 de persoane. În aer liber, numărul maxim admis este de 100 de participanţi, dacă se asigură cel puțin 4 metri pătraţi de persoană. Pe stradă, numărului persoanelor care se deplasează în grup va fi de maximum 6, iar în cazul echipelor care merg din ușă în ușă vor fi doar doi oameni.

„Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru candidaţii şi echipele de campanie în timpul evenimentelor, întrunirilor şi acţiunilor aferente campaniei electorale", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

„Pentru toate persoanele care participă la evenimente sau întruniri se va efectua triajul observaţional şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor. Regulile de acces şi de protecţie individuală se vor afişa în locuri vizibile, în spaţiile în care se desfăşoară evenimente sau întruniri. În mod obligatoriu, toţi participanţii vor purta masca de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura. Se va asigura o distanţă fizică de minimum un metru între participanţii la evenimente şi întruniri, inclusiv cele desfăşurate pe stradă sau din uşă în uşă”, a adăugat ea.

La evenimentele şi întrunirile desfăşurate în spaţii închise vor participa maximum 50 de persoane, iar durata va fi limitată la două ore. În cazul întrunirilor în aer liber, numărul participanţilor va fi limitat la maximum 100, delimitarea prin semne vizibile a perimetrului şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană.

„În ceea ce priveşte acţiunile desfăşurate pe stradă, numărul persoanelor care se deplasează în grup sau formează un grup va fi limitat la maximum 6, iar în cazul acţiunilor din uşă în uşă echipele de campanie vor fi formate din maximum 2 persoane”, a precizat Dajbog.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri