Acuzații de fraudă la sectorul 1: Tudorache cere renumărarea voturilor, Armand solicită Parchetului General să preia ancheta

Data actualizării: Data publicării:
Membri USR în fața Biroului Electoral Sector 1.
Mai mulți membri USR-PLUS și PNL s-au adunat luni seară în fața Biroului Electoral Sector 1. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Dan Tudorache, primarul sectorului 1 și candidatul PSD pentru un nou mandat, a anunțat marți dimineață că a solicitat renumărarea voturilor din acest sector, după acuzațiile de fraudă. La rândul său, Clotilde Armand a anunțat că va solicita Parchetului General să preia ancheta, după ce polițiștii au deschis un dosar penal in rem.

„Azi-noapte, am solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor. Îmi doresc transparență totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturilor. Pentru că voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate. E normal ca într-o luptă atât de strânsă să se verifice fiecare vot. Nu sunt însă normale nici presiunile, nici manipulările”, afirmă Dan Tudorache, într-un mesaj publicat marți dimineață pe pagina de Facebook.

La scurt timp, Clotilde Armand a spus că va solicita Parchetului General să preia ancheta.

„Aud că prietenul lui Omar Hayssam (Marcel Ciolacu) împreună cu fostul primar bolșevic de la Sectorul 1 (da, este un bolșevic pur sânge care a transformat Poliția Locală în poliție politică și a folosit-o să mă urmărească) vor să renumere voturile pentru că țineți-vă bine: ''voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate.'' Really? Și în 2016 ce-ați făcut domnilor?! Acum, eu vreau să-i lămuresc pe cei doi în felul următor. Astăzi voi solicita Parchetului General al României să preia ancheta despre situația de la Biroul Electoral al Sectorului 1. Să înțelegem și noi o treabă”, scrie Clotilde Armand, pe pagina de Facebook.

Membrii USR-PLUS acuză că frauda ar fi fost organizată în mai multe moduri: procese verbale scoase din Biroul Electoral, altele înregistrate cu coduri de siguranță compromise și diferențe între datele înscrise pe documente și cele apărute pe site-ul Autorității Electorale Permanente.

Potrivit datelor parţiale centralizate de BEC, până marţi la ora 9:00, Clotilde Armand se menţine pe primul loc în preferințele electoratului, cu 41,06% din voturi, urmată de Daniel Tudorache (PSD) - 39,72% și Ioana Constantin (PMP) - 7,75%. Au fost numărate 94,93% dintre voturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri