Robert Negoiță contestă ordinul prin care Prefectura Bucureștiului l-a suspendat din funcția de primar al sectorului 3

Data actualizării: Data publicării:
primarul sectorului 3, Robert Negoiță, râde
Robert Negoiță, primarul sectorului 3, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Robert Negoiță a anunțat că va contesta ordinul prin care prefectul Capitalei l-a suspendat din funcția de primar al sectorului 3 al Bucureștiului. Ordinul semnat de prefect constată „încetarea de drept a mandatului de primar” al lui Negoiță deoarece acesta face în prezent parte din alt partid politic (Alianța Pro București 2020) decât cel pe listele căruia a candidat și a fost ales primar la alegerile din 2016, adică PSD.

„Azi, am fost notificat de colegii mei din Primăria Sectorului 3 de faptul că s-a primit prin email un ordin de suspendare a mea din funcția de Primar al Sectorului 3, ordin emis de Prefectul Municipiului București. Spun că am fost notificat de colegi, dat fiind că, așa cum știți, săptămâna trecută, am fost testat pozitiv pentru Covid-19, astfel că, în prezent, sunt în concediu medical”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Negoiță a spus că ordinul prefectului Municipiului București este retroactiv, „pripit și lipsit de responsabilitate”.

„Pe scurt, Prefectul Municipiului București a emis acest ordin azi, 31.08.2020 pentru suspendarea mea cu data de 19.08.2020, deci retroactiv. Motivul invocat este acela că Biroul Electoral de Circumscripție nr 3- Sector 3, mi-a acceptat definitiv candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 3, din partea Alianței Pro București 2020, în condițiile în care actualul mandat, din 2016, l-am câștigat din partea unei alte formațiuni politice”, a spus Negoiță.

„Consider acest demers pripit și lipsit de responsabilitate și intenționez să îl contest în instanță. Pentru 4 săptămâni, atât cât au mai rămas până la alegeri, s-a preferat o astfel de variantă grăbită și nechibzuită, pierzându-se din vedere complet interesul comunității, respectiv acela de nu avea un vid de conducere și coordonare la nivelul Primăriei Sectorului 3”, a mai precizat Negoiță.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri