Traian Băsescu: Foarte probabil, voi candida la Primăria Capitalei. Am conștiința împăcată

Data actualizării: Data publicării:
Traian Basescu
Foto: Agerpres

Fostul președinte al României, europarlamentarul Traian Băsescu, a declarat vineri seara la Digi24 că este „foarte posibil” să candideze la Primăria Capitalei, iar anunțul oficial îl va face săptămâna viitoare.

„Încă nu este o decizie luată, dar nu exclud această posibilitate”, a spus Traian Băsescu, precizând că mai are nevoie de o discuție cu liderii tuturor organizațiilor PMP, discuție pe care probabil o va avea vinerea viitoare.

Traian Băsescu a prezentat rezultatele unui sondaj CURS pentru a demonstra că în cazul în care candidează, va lua voturi și de la Nicușor Dan, și de la Gabriela Firea și a spus că, în această privință, „are conștiința împăcată”.

Decizia de a candida este motivată de excluderea PMP, partidul pe care l-a fondat, de la negocierile pe care PNL și USR-PLUS le-au purtat pentru susținerea unor candidați comuni în București la alegerile locale din 27 septembrie 2020. „Ne-au anunțat că nu este loc în această alianță și pentru PMP. Nefiind, ne luăm soarta în mâini. Ei au stabilit că pot câștiga eliminând PMP-ul. De ce să-mi bat eu capul cu problemele pe care ei deja le-au judecat?”, a spus Traian Băsescu, întrebat dacă prin candidatura sa nu va știrbi șansele pe care le are Nicușor Dan. 

„PMP-ul nu e victima nimănui. Eu nu condamn aceste partide să facă o alianță între ele fără PMP. În acelaș timp, nici PMP nu poate fi condamnat că va candida” - a adăugat fostul președinte. El a reamintit că a fost printre primii care au susținut o candidatură a lui Nicușor Dan susținută de dreapta și consideră în continuare că Nicușor Dan are cele mai mari șanse să câștige Primăria Capitalei.

Traian Băsescu a mai spus că nu prea știe să piardă în alegeri, iar referindu-se la fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care a anunțat că va candida și el, fostul președinte este convins că îl va „bate rău” în alegeri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri