Vergil Chițac: orice vot anti-PSD irosit le mărește șansele să rămână la butoane

Data actualizării: Data publicării:
main Articol susținut de PNL

Au început mesajele pentru votul util. La Constanța, candidatul PNL, senatorul Vergil Chițac, îndeamnă oamenii să iasă la vot și să sancționeze conducerea de până acum a orașului de la malul mării.

Într-o postare din 19 septembrie, ultimul weekend de campanie înainte de scrutinul din 27 septembrie, senatorul Vergil Chițac a dat semnalul pentru așa-numitul vot util, îndemând constănțenii să iasă la vot masiv și să voteze anti-PSD, partidul care s-a aflat la conducerea orașului de mai bine de două decenii.

“Alegerile locale de anul acesta sunt într-un singur tur și orice vot anti-PSD irosit le mărește șansele să rămână încă 4 ani în fruntea orașului. Sunt singurul candidat care poate învinge PSD. (...) Judecați la rece, cu echilibru, cu gândul că votul vostru poate aduce lucrul pe care îl visăm de 20 de ani. Nu divizați votul, trebuie să trimitem PSD acasă!”, a scris senatorul într-un mesaj pe rețeaua socială.

Amintim că cel mai recent sondaj comandat de partidul din care face parte îl creditează pe Chițac cu prima șansă cu 39,3% în fața principalului său contracandidat, social-democratul Decebal Făgădău (31,7%), cel care l-a înlocuit la Primăria Constanța pe Radu Mazăre, condamnat la aproape 10 ani de închisoare. Nemulțumirea este atât de mare, încât dintre cei care nu votează cu actualul primar (adică 73,9% din totalul populației cu drept de vot), 57,4% au spus că Vergil Chițac ar avea cele mai mari șanse de a-l învinge pe Decebal Făgădău.

Deși senatorul a cerut în mesajul său de azi ca oamenii să iasă la vot și să sancționeze PSD, una dintre cele mai interesante concluzii ale sondajul menționat este că, în cazul Constanței, la o prezență la vot mai scăzută, principalii câștigători sunt partidele de dreapta în detrimentul PSD. Acest lucru arată atât o mobilizare mult mai bună a electoratului de centru-dreapta mai numeros, cât și nemulțumirile puternice ale majorității constănțenilor față de modul în care a fost administrat orașul de către primarii PSD din ultimii 20 de ani. Astfel, raportat la respondenții care sunt foarte interesați de alegeri și declară că sigur vor merge la vot, chiar și în condițiile creșterii numărului de cazuri de coronavirus în preajma a datei alegerilor, Vergil Chițac ar câștiga detașat cursa de primar la municipiului Constanța.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri