Alegeri parlamentare 2020. Ludovic Orban: Românii vor putea vota prin corespondență în țările unde este impusă carantina

Data actualizării: Data publicării:
vot corespondenta plic
Votul prin corespondență. Foto: Guliver/ Getty Images

Ludovic Orban a declarat că Guvernul va desfăşura o campanie de informare dedicată românilor din diaspora, astfel încât aceştia să cunoască faptul că vor putea vota prin corespondenţă la alegerile parlamentare în ţările unde nu va fi posibilă organizarea de secţii de votare din cauza restricţiilor sanitare, potrivit Agerpres.

Întrebat cum se va desfășura votul la parlamentare în ţările care au reintrodus carantina, cum ar fi Marea Britanie, premierul a precizat: "Noi am constituit de două luni de zile un grup interministerial care este coordonat de domnul Bogdan Aurescu, care lucrează cu AEP-ul şi cu toţi cei care sunt implicaţi în votul în diasporă, pentru a pregăti votul în diasporă, pentru a identifica clar ţările în care se pot organiza secţiile de votare sau regiunile".

"În anumite ţări sunt anumite regiuni unde se pot organiza secţii şi alte regiuni unde nu se pot organiza secţii şi în funcţie de asta, vrem în cursul acestei săptămâni să avem evaluarea, să comunicăm public, astfel încât ţările unde nu se pot organiza secţii de votare să facem o campanie de informare, astfel încât să se poată preînscrie, votul prin corespondenţă. Noi am prelungit termenul de preînscriere până la data de 22 octombrie şi vom face o campanie către ţările unde ştim că nu va fi posibilă organizarea de secţii de votare, astfel încât să ştie toţi românii din ţările respective că pot vota prin corespondenţă ", a afirmat Orban, marţi seară, la B1 TV.

Premierul a precizat că termenul de depunere a candidaturilor este 22 octombrie, iar pentru lista pe diaspora şi pentru candidaţii reprezentând minorităţile naţionale termenul este 7 octombrie.

 

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri