Alegerile vor avea loc pe 6 decembrie. PSD nu a reușit să convoace ședința de plen pentru legea care ar fi amânat scrutinul

Data actualizării: Data publicării:
dezbateri-senat-
Senatul nu poate să voteze asupra cererii de reexaminare a legii prin care Parlamentul stabilește data alegerilor. Foto: Inquam Photos /George Călin

Şedinţa plenului Senatului în care urma să se constate încetarea statutului de membru al conducerii din Senat al lui Ion Ganea, căruia PSD i-a retras sprijinul politic, nu a mai avut loc marţi, din lipsă de cvorum, transmite Agerpres.

"Am verificat cvorumul prin semnătură. Din păcate, dintr-o prezenţă necesară de 68 de senatori, până în acest moment sunt înregistrate 62 de prezenţe. În aceste condiţii, nu-mi rămâne decât să constat că nu avem cvorum şi că această şedinţă nu poate fi legal constituită. Mulţumesc foarte mult pentru efortul făcut şi aş vrea să vă invit aici, în faţa pupitrului, să facem împreună o fotografie pentru a arăta cine este cu adevărat de partea poporului român", a declarat preşedintele de şedinţă, senatorul PSD Robert Cazanciuc.

Conducerea PSD l-a exclus pe senatorul Ion Ganea din partid, după ce acesta a lipsit intenționat de la ședințele Biroului permanent și astfel nu a permis legii care ar amâna alegerile parlamentare să poată fi pusă pe ordinea de zi.

Social-democrații își doreau ca Parlamentul să respingă rapid cererea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii care prevede că data alegerilor parlamentare este stabilită de Legislativ, nu pe 6 decembrie, cum a decis Guvernul.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri