Cum a pierdut PSD majoritatea în Biroul Permanent al Senatului. Miza este data alegerilor parlamentare

Data actualizării: Data publicării:
dezbateri-senat-
Senatul nu poate să voteze asupra cererii de reexaminare a legii prin care Parlamentul stabilește data alegerilor. Foto: Inquam Photos /George Călin

Absența senatorului PSD Ion Ganea de la întrunirea Biroului Permanent al Senatului nu permite desfășurarea ședinței conducerii forului legislativ, motiv pentru care legea care amână data alegerilor parlamentare nu poate intra în procedura parlamentară de reexaminare. Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu spune că Ganea refuză să răspundă apelurilor. „Noi nu îl mai considerăm social-democrat”, a precizat Grindeanu.

„Din câte știu, acolo (la Biroul Permanent al Senatului - n.d.) a existat o situație cu un membru PSD care în această perioadă a refuzat să mai răspundă apelurilor noastre. Acel membru BP nu se mai află pe un loc eligibil. De aici până la a refuza să îți faci treaba e cale lungă. Nu înseamnă că nu mai trebuie să mai vii la muncă sau să asculți cântece de sirene venite de la actuala putere. În BP nu mai avem majoritate. Noi nu îl mai considerăm social-democrat”, spune Sorin Grindeanu, citat de Mediafax.

Acesta spune că social-democrații își doreau ca Parlamentul să respingă rapid cererea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii care prevede că data alegerilor parlamentare este stabilită de Legislativ, nu pe 6 decembrie, cum a decis Guvernul.

„Eu sper ca cei care trebuie să meargă la muncă, indiferent de ordinele de partid, să o facă și să meargă cel puțin la ședința BP”, a adăugat liderul PSD.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri