Dacian Cioloș și Dan Barna: Trebuie să susținem un candidat credibil pentru premier, care să aibă capacitatea de a uni dreapta

Data actualizării: Data publicării:
Dacian Cioloș și Dan Barna, copreședinții USR PLUS.
Dacian Cioloș și Dan Barna. FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

USR PLUS va susține un „candidat credibil” pentru funcția de premier, care poată uni forțele de dreapta, spun copreședinții alianței, cotată cu 16% din voturi, conform rezultatelor parțiale oficiale furnizate de BEC.

„E nevoie de un premier care să fie capabil acum să unească aceste forte reformatoare, care trebuie să formeze o majoritate”, a spus Cioloş într-o conferință de presă, când a fost întrebat dacă crede că ar fi un premier mai credibil decât Ludovic Orban.

„Acest lucru trebuie discutat la negocierile cu partidele şi cu preşedintele şi nu la televizor. Din punctul nostru de vedere este nevoie de un nou început. Ne aflăm la câteva săptămâni de realizarea fuziunii celor două partide şi e nevoie de acel Congres, după exprimarea instanţei. Evident, UDMR în aceste condiţii devine indispensabil. E important să venim cu un plan de reforme care să dea predictibilitate reformelor şi României”, a adăugat el.

Dan Barna a transmis un mesaj video în care a vorbit de asemenea despre viitorul premier.

„Trebuie să susținem un candidat credibil, care să aibă capacitatea de a uni dreapta”, a spus el.

„E foarte clar mesajul pe care ni l-a transmis electoratul, că nu se poate face o guvernare fără USR-PLUS şi acest lucru ni-l asumăm. E important ca în următoarele trei luni, şase luni de zile să vină câteva din acele măsuri şi angajamente pe care le-am promis. Vor fi decizii ferme, decizii pe care le vom solicita în următoarea coaliţie de guvernare”, a spus el.

„Dacă ne uităm pe sondaje şi rezultate, vedem că e posibilă crearea unei coaliţii. E posibilă o majoritate decentă USR PLUS - PNL- UDMR”, a adăugat el.

Conform rezultatelor parțiale de la BEC, PSD are 30% din voturi, urmat de PNL, cu 26% și USR PLUS cu 16%.

În Parlament mai intră AUR, cu peste 9%, UDMR cu aproape 6% și PMP, cu 5%.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri