DOCUMENT. Violeta Alexandru a vrut să candideze pe lista PNL și la Camera Deputaților și la Senat, deși nu este legal

Andreea Bratu | Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
ministrul muncii violeta alexandru vorbeste
Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru. Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, președinte al filialei PNL București, a vrut să candideze la alegerile parlamentare atât pentru Camera Deputaților, cât și pentru Senat, susțin surse din partid pentru Digi24.ro. Mai mult, filiala PNL Sector 1 a votat lista PNL cu candidații din Capitală, iar pe buletinul de vot numele Violetei Alexandru apare pe locul doi la Camera Deputaților, după Ludovic Orban și pe primul loc la Senat.

Surse din partid au declarat pentru Digi24.ro că în interiorul filialei Sector 1 „a fost o tensiune”, pentru că Violeta Alexandru și-a depus candidatura atât la Camera Deputaților cât și la Senat.

„Noi am trimis această propunere către filiala mare, București, cu Violeta Alexandru propusă și la Cameră și Senat pentru că nu știam cum va fi negocierea cu locurile și încă nu era clar dacă o să fie la Cameră sau la Senat. Așa a fost strategia politică. A fost o decizie asumată pentru că nu se finalizaseră listele în țară. Au mai fost și alte dăți când liderii au fost pe ambele liste”, mai susțin sursele citate. 

Dovadă stă și buletinul de vot prin care filiala își vota candidații pentru alegerile parlamentare din București, numele ministrului apare atât la Camera Deputaților cât și la Senat.

Potrivit legii 208/2015 pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, un candidat poate opta doar pentru o singură candidatură.

„Articolul 52, alin. 6: O persoană poate candida fie pentru un mandat de deputat, fie pentru un mandat de senator și numai într-o singură circumscripție electorală.”

Violeta Alexandru, nemulțumită că Florin Cîțu a deschis lista la Senat

De asemenea, în PNL București au fost nemulțumiri în legătură cu pozițiile pe care s-au aflat doi miniștri ai partidului. Violeta Alexandru ar fi vrut să fie ea cea care deschide lista PNL pentru Senat, însă, în cele din urmă, lista a fost deschisă de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, iar Violeta Alexandru a fost pusă pe poziția a doua, după Ludovic Orban, la Camera Deputaților.

În partid există nemulțumiri în legătură cu rezultatul obținut de organizația PNL București, la alegerile locale, când, dincolo de rezultatul obținut de candidatul Nicușor Dan, partidul a luat un scor prost. 

Violeta Alexandru a rămas în fruntea filialei chiar dacă Ludovic Orban le-a cerut șefilor de organizații care au obținut rezultate sub 27% la locale să facă un pas în spate.

N.R. Până la ora publicării acestui material, ministrul Muncii, Violeta Alexandru nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri