Video La ce rezultate se așteptau partidele parlamentare. Ce au scris politicienii în plicurile sigilate la dezbaterea de la Digi24

Data publicării:
Dezbatere electorală la Digi24 înainte de alegerile parlamentare din 6 decembrie
Dezbatere electorală la Digi24 înainte de alegerile parlamentare din 6 decembrie Foto: captură video

La dezbaterea electorală găzduită de Digi24 cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare 2020, reprezentanții partidelor parlamentare prezenți în studio au primit un plic cu o foaie pe care au fost sunt rugați să treacă dorința de scor pentru formațiunea lor și cu cine ar vrea să facă alianțe. Plicurile au fost sigilate urmând să fie deschise duminică seara, la Digi24, după închiderea urnelor de vot, ceea ce s-a și întâmplat.

În studioul Digi24 s-au aflat, miercuri seara, Alexandru Rafila (PSD), Robert Sighiartău (PNL), Dacian Cioloș (USR-PLUS), Victor Ponta (Pro România), Tanczos Barna (UDMR) și  Eugen Tomac (PMP). Iată ce a scris fiecare:

Alexandru Rafila a estimat că PSD obține 33 la sută. Mizează pe alianță cu Pro România, UDMR și minorități și, foarte interesant, politicianul PSD a subliniat că „peste un an”, își vede partidul în alianță cu USR-PLUS.

Robert Sighiartău a estimat că PNL va obține peste 30 la sută din voturi și va face alianță cu PMP și USR-PLUS.

Dacian Cioloș se aștepta ca alianța pe care o conduce împreună cu Dan Barna, USR-PLUS, să facă 23 la sută și să formeze guvernul împreună cu PNL.

Eugen Tomac credea că PMP va obține 7 la sută și că va face echipă cu PNL și USR.

Victor Ponta a scris doar că Pro România va face cel puțin cât UDMR (a folosit semnul matermatic mai mare sau egal între Pro România și UDMR) și nu a scris cu cine se vede în alianță.

Reprezentantul UDMR, Tanczos Barna, a scris că formațiunea minorității maghiare va lua 6,34 la sută din voturi și se vede la guvernare alături de PNL.

Fără îndoială, aceste estimări exprimate de politicienii din studioul Digi24 exprimă discuțiile care se purtau în acel moment între formațiunile lor politice.

Rezultatele unui exit-poll arată că PSD și PNL sunt aproape la egalitate, iar un partid necunoscut este pe cale să realizeze o mare surpriză la alegerile parlamentare din 2020. 

Primele rezultate provizorii comunicate de Biroul Electoral Central, care centralizează procesele-verbale comunicate de secțiile de vot, arătau, după numărarea a 27% din voturi, adică a peste 1,5 milioane de voturi, că PSD conduce, urmat de PNL și USR-PLUS.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri