Pîrvulescu: Ciolacu să-și revizuiască cunoștințele despre ideologii. Ce propune AUR este neo-fascism și neo-legionarism deschis

Data actualizării: Data publicării:
pirvulescu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu a respins ideea de a colabora cu AUR, care, potrivit rezultatelor parțiale la alegerile parlamentare, are șanse să devină partid parlamentar reușind să întrunească voturile necesare pragului electoral.  Nu am auzit încă până acum ca socialiștii să facă alianță cu fasciștii, a comentat la Digi24 politologul Cristian Pîrvulescu.

Pîrvulescu a făcut o radiografie a rezultatului obținut de partide - provizoriu momentan - la alegerile parlamentare.

"Primul clasat e considerat câștigător, totul indică că acum e PSD. Cred că e imposibil ca PNL să mai recupereze chiar cu voturile din diaspora.

PNL are însă potențial de formare a guvernului, pentru că acum PSD este izolat.

L-am auzit pe Marcel Ciolacu că e dispus să facă alianță cu AUR. Nu am auzit încă până acum ca socialiștii să facă alianță cu fasciștii.

Cred că Marcel Ciolacu trebuie să își revizuiască cunoștințele despre ideologiile politice, pentru că trebuie să le spunem românilor că ce propune AUR este neo-fascism și neo-legionarism deschis.

AUR are poziții antieuropene clare, s-a mizat pe teoriile conspirației, pe coronascepticism. Cum ar putea Alexandru Rafila să fie premier într-un guvern cu oameni împotriva politicilor legate de combaterea coronaviruslui?

În realitate, PSD este izolat, nu poate face alianță cu AUR orice ar spune Ciolacu, nu ar putea fără să fie sancționat de partidul european care tocmai lăuda PSD că s-a apropiat de valorile europene.

Nu poate face cu UDMR, care și-a arătat disponibilitatea pentru PNL:

Nu există nici măcar ipotetic scenarii pentru PSD, un partid care are 35% din mandate nu poate guverna, îi mai trebuie 15%.

Este momentul ca PSD să dovedească că e proeuropean prin poziția pe care le promovează.

Conspiraționismul și antieuropenismul nu sunt deloc acceptate în curentul european din care face parte PSD", a comentat la Digi24 politologul Cristian Pîrvulescu.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri