Ramona Ioana Bruynseels, după închiderea piețelor acoperite: Românii sunt oameni, nu cifre!

Data publicării:
ramona-bruynseels-fb
Foto: facebook.com/pg/RamonaIoanaBruynseels

Ramona Ioana Bruynseels, candidat pentru Senatul României din partea Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), îi cere premierului Ludovic Orban ca măsurile luate pentru combaterea pandemiei provocate de noul coronavirus să fie eficiente și raționale, nu arbitrare și preferențiale. Ea critică închiderea piețelor din spațiile închise.

Într-o scrisoare adresată premierului, Bruynseels spune că „românii sunt oameni, nu cifre”.

„Închiderea “peste noapte” a piețelor reprezintă doar ultima picătură dintr-o cascadă de acțiuni grăbite, superficiale și ineficiente cu care încercați să creați iluzia că vă luptați cu Pandemia, în timp ce, în realitate, căutați doar să câștigați timp până la alegeri”, arată Bruynseels.

„Fără îndoială, combaterea pandemiei de COVID-19 trebuie să fie prioritatea națională absolută. Este evident că se impun toate măsurile care pot salva viețile copiilor, părinților și bunicilor noștri. Dar aceste măsuri trebuie să fie raționale, eficiente și integrate. Este profund incorect să îi “blocăm” arbitrar pe unii, care nu se pot apăra, în timp ce nu ne atingem de interesele celor care ar putea încurca anumite calcule electorale”, adaugă ea.

Bruynseels spune că deciziile luate de Guvern „discriminează categorii sociale”, dar virusul „se strecoară, la fel, și în piețe și în supermarket-uri. Și la întâlnirile religioase și la cele politice”.

„De ce unele sunt permise și altele nu? De ce, înainte să decidem că trebuie închise piețele, nu stabilim un set de reguli stricte în care ar putea încă să funcționeze? De ce distrugem, în loc să construim, să protejăm, să dezvoltăm? Din incompetență, dezinteres, sfidare? De ce producătorii agricoli care își vindeau produsele în piețe, de ce industria HORECA, de ce creștinii ortodocși trebuie să fie sacrificați în timp ce alții își fac pașii pentru un nou mandat de parlamentar sau ministru?”, scrie ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri