Live

Video&Foto Delta Dunării, considerată un Amazon al Europei. Britanicul Charlie Ottley realizează un nou documentar despre frumusețile României

Delta Dunării este inclusă în patrimoniul UNESCO Foto: Profimedia Images

Viața sălbatică din Delta Dunării, pescarii și poveștile lor vor apărea în cel mai nou documentar realizat de Charlie Ottley. Filmul realizat de jurnalistul și producătorul britanic surprinde în 45 de minute „raiul” de la capătul României. Documentarul va fi difuzat în premieră, de 1 Decembrie, la Digi24.

Jurnalistul și producătorul britanic Charley Ottley a filmat timp de 7 luni în Delta Dunării, până la granița cu Ucraina. A trăit printre oamenii locului și spune că fiecare zi petrecută acolo a fost o încântare pentru obiectivul camerei de filmat, dar și pentru suflet.

„Delta este un loc excelent de relaxare pe care să-l vizitezi. Ajungi aici și viața încetinește. De-a lungul acestor canale te lași dus de val, la propriu”, spune Charlie Ottley.

Este ultima zi în care echipa lui Charlie Ottley mai filmează pentru documentarul „Dunărea sălbatică”. Oana și Andrei, cei doi asistenți, sunt atenți la toate cerințele britanicului.

„Ideea e să surprindem un an de viață în Delta Dunării și să arătăm lumii ce loc frumos e, un fel de Amazon al Europei!”, explică producătorul britanic. 

„Oamenii m-au impresionat foarte mult, pentru că, trăind cu natura, au o altă legatură cu mediul și înțeleg foarte bine ce înseamnă să respecți natura”, spune Andrei Smeu, operatorul de imagine. „Este superb, fiecare loc este unic în Deltă”, adaugă el.

Din iarnă și până acum, au filmat la Dunăvățu de Jos, Sulina și Sf. Gheorghe. Drumul i-a purtat și în Sfiştofca, un mic sat din Tulcea în care mai trăiesc azi doar 6 familii.

Dincolo de stufăriș și de peisajele de vis se ascund însă și probleme, spune britanicul. Cele mai grave -  lipsa peștelui, dar și comportamentul unora dintre turiștii care ajung acolo.

„Oamenii trebuie să vină aici, să cheltuie câțiva bani și să rămână câteva zile, nu doar să treacă cu barca în viteză prin canale și să distrugă viața faunei sălbatice de aici”, punctează Charlie Ottley.

Miile de ore de imagini surprinse de-a lungul celor trei anotimpuri trebuie acum triate. În final, documentarul va avea 45 de minute.

„Poveștile surprinse sunt absolut superbe, arătăm câteva mici secrete pentru turiști. Noi sperăm să fi reușit să cuprindem spritul Deltei”, spune Oana Mihai, asistent de producție.

Reportajul „Wild Danube” sau, în traducere, „Dunărea sălbatică”, va fi difuzat, în premieră, de 1 Decembrie, la Digi24.

Editor : Luana Pavaluca

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cum a reacționat Georgina Rodriguez după ce și-a văzut chipul pe cea mai înaltă clădire din lume, de ziua ei

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

INTERVIU EXCLUSIV. Charlie Ottley, mesaj dur pentru guvernanți: Drumurile proaste și gunoaiele distrug turismul

Charlie Ottley, realizatorul documentarelor Wild Carpathia și Flavors of Romania: „Noi am fost Ministerul Turismului”

„Cum ar fi ca urșii să primească drepturi de autor?” Apel inedit făcut de Charlie Ottley pentru un nou sanctuar de urși în România

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, decorat de Klaus Iohannis: „Am rămas fără cuvinte”

Partenerii noștri