Live

A murit Nelu Ploieșteanu. Cântărețul era internat cu Covid-19 la Spitalul Floreasca

Data actualizării: Data publicării:
Cântărețul Nelu Ploieșteanu, pe scenă

Interpretul de muzică lăutărească Nelu Ploieșteanu a murit azi-noapte. Acesta era infectat cu noul coronavirus și era internat în stare gravă, la terapie intensivă, la Spitalul Floreasca, de la jumătatea lunii martie, unde era intubat.

Decesul a fost confirmat de SMURD pe Facebook. "Din păcate maestrul Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu virusul. Condoleanțe familiei!" a scris pe pagina de socializare Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare.

Ion Dumitrache, cu nume de scenă Nelu Ploieșteanu, s-a născut la 16 decembrie 1950, Ciorani, Prahova. La doar şase ani, cânta la acordeon, ulterior a învăţat să cânte şi la pian.

Citiți și:
Gabi Luncă a murit. Artista era internată cu COVID-19

În 1970, s-a mutat în Bucureşti. A cântat ca acordeonist la Teatrul de revistă "Ion Vasilescu", avându-l ca dirijor pe Ion Albeşteanu. În 1979 a făcut primul turneu în străinătate cu Ansamblul "Mugurelul" (Franţa, Italia, Belgia şi Olanda), scrie Agerpres. Au urmat turnee în Italia, Spania şi Germania.

După 1990 a lansat 18 albume, între care "Cântece de petrecere Viaţa n-o poţi cumpăra" (2001), "Trece timpul ca nebunul" (2004), "Cântece de odinioară" (2006), "Am iubit şi-am să iubesc" (2007), "Fetele sunt floarea vieţii" (2011).

A cântat, între 1990 şi 1998, la "Şarpele roşu" şi la restaurantul "Perla" unde cânta şi în prezent.

Cele mai importante colaborări le-a avut cu actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache. 

Editor : Alina Popescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nelu Ploieșteanu a petrecut noaptea la Spitalul Floreasca

Partenerii noștri