Copiii din clasa I învață că 12 este mai mare decât 16

Un nou manual cu probleme, dintre cele publicate de editura Ministerului Educației. Din manualul de „Matematică și explorarea mediului” pentru clasa I, elevii învață că numărul 12 este mai mare decât 16.

Citiţi şi: De ce a pierdut Tăriceanu prezidenţialele după ce Firea a intrat în joc

Această greșeală este la pagina 25 a manualului de „Matematică și explorarea mediului”, publicat de Editura Didactică și Pedagogică, sub autorii Tudora Pițilă și Cleopatra Mihăilescu.

Inițial, informația este prezentată corect, cu simbolul de mai mic aferent. Însă, eroarea apare atunci când este reluată informația: „Citim: 12 este mai mare decât 16”.

Greșeala ne-a fost semnalată de un telespectator Digi24.

Acesta nu este singurul manual cu probleme. În contextul începerii noului an școlar, în presă au apărut informații cu privire la greșeli și în manualele de geografie și biologie pentru clasa a VI-a.

Astfel, primul manual de Biologie de clasa a VI-a, conceput de Editura Pedagogică a Ministerului Educației, are erori grosolane: inima și ficatul sunt poziționat greșit într-o fotografie care le prezintă elevilor organele omului. O altă eroare este în legătură cu vasele de sânge - acestea au când 160.000, când 96.000 de kilometri. În plus, elevii sunt întrebați „Cine şi cum se produce urina?”. Mai mult, în manual sunt foarte multe greșeli de gramatică.

Greșeli au fost descoperite și în manualul de Geografie, tot de clasa a VI-a. Este vorba despre poziţionarea greşită pe hartă a unor oraşe sau nume de oraşe scrise eronat.

Ministrul Educației Valentin Popa s-a lăudat, la începerea anului școlar 2018-2019, cu îmbunătăţirea sistemului de învăţământ și a lăudat apariția manualelor pentru elevii din clasele I-VI, deși la multe dintre ele au fost descoperite greșeli grave, din cauza cărora zeci de mii de manuale vor fi retipărite

Citiți și Prima zi de școală. Ministrul Educației laudă noile manuale ale elevilor, pline de greșeli


Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni ştire luaţi legătura cu noi pe e-mail, la redactie@digi24.ro, sau pe conturile noastre de Facebook și de Twitter. Ne puteţi trimite fotografii şi filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizaţi numele şi locul din care le transmiteţi.

 

Articole relaționate
Știrile zilei pe email
Felicitări! Adresa ta de email a fost înscrisă cu succes.
Eroare! Te rugăm să mai încerci.
Citește și

Acest website folosește cookies. Prin continuarea navigării, sunteți de acord cu termenii și condițiile de utilizare.