Live

Procuror șef în DNA: Sunt 300 de dosare în care sunt cercetați magistrați

27.07.2018

Direcția Națională Anticorupție are deschise 300 de dosare în care sunt cercetați magistrați, dosare care vor fi transferate Secției speciale care-i va învestiga pe judecători și procurori. Informația apare în proiectul de management întocmit de procurorul șef adjunct al DNA Marius Iacob pentru a participa la concursul pentru șefia DNA.

„Înființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție în cadrul Pachetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție duce la modificarea competenței DNA cu privire la persoanele care dețin calitatea de judecător sau procuror. Legea nr. 207/2018 prevede și obligația DNA de a înainta cauzele în care sunt cercetați magistrați, la momentul la care secția devine operațională. În prezent, la Direcția Națională Anticorupție sunt înregistrate aproximativ 300 de cauze care se afla în această situație”, scrie în proiectul de management întocmit de Marius Iacob.

Marius Iacob, fost adjunct al Laurei Codruța Kovesi, a participat, alături de alți trei procurori, la concursul pentru șefia DNA. După cum a anunțat, vineri, ministrul Justiției, Tudorel Toader, întreaga procedură va fi reluată, pe motiv că niciunul din cei patru candidați nu ar fi îndeplinit cerințele.

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție este nou înființată prin modificările aduse Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, modificări intrate în vigoare odată ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea aprobată de Parlament.

Digi Sport

Victor Corui a murit după ce a fost lovit de tren la Londra. Era fiul unui fost mare baschetbalist

Te-ar putea interesa și:

George Maior, audiat la DNA în dosarul care vizează vizita lui Liviu Dragnea în SUA

Un nou dosar penal pe numele lui Nicușor Constantinescu

A fost redeschis dosarul pentru act sexual cu minori pe numele fostului episcop al Huşilor, Corneliu Bârlădeanu

Condamnat la 3 ani și 8 luni, fostul lider PSD Brăila, Bunea Stancu, a ieșit din închisoare după mai puţin de două luni