Live

Procuror șef în DNA: Sunt 300 de dosare în care sunt cercetați magistrați

Data actualizării: Data publicării:

Direcția Națională Anticorupție are deschise 300 de dosare în care sunt cercetați magistrați, dosare care vor fi transferate Secției speciale care-i va învestiga pe judecători și procurori. Informația apare în proiectul de management întocmit de procurorul șef adjunct al DNA Marius Iacob pentru a participa la concursul pentru șefia DNA.

„Înființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție în cadrul Pachetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție duce la modificarea competenței DNA cu privire la persoanele care dețin calitatea de judecător sau procuror. Legea nr. 207/2018 prevede și obligația DNA de a înainta cauzele în care sunt cercetați magistrați, la momentul la care secția devine operațională. În prezent, la Direcția Națională Anticorupție sunt înregistrate aproximativ 300 de cauze care se afla în această situație”, scrie în proiectul de management întocmit de Marius Iacob.

Marius Iacob, fost adjunct al Laurei Codruța Kovesi, a participat, alături de alți trei procurori, la concursul pentru șefia DNA. După cum a anunțat, vineri, ministrul Justiției, Tudorel Toader, întreaga procedură va fi reluată, pe motiv că niciunul din cei patru candidați nu ar fi îndeplinit cerințele.

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție este nou înființată prin modificările aduse Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, modificări intrate în vigoare odată ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea aprobată de Parlament.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nicuşor Dan o înlocuiește pe Oana Sivache, acuzată de luare de mită, de la conducerea Administraţiei Spitalelor Bucureşti

Șefa ASSMB, declarație șocantă după ce DNA a acuzat-o de luare de mită: „Probabil o să ajung un fel de Navalnîi al Bucureștiului”

Reacția președintelui CJ Călărași după perchezițiile DNA. Vasile Iliuță acuză că dosarul a apărut după ce și-a anunțat candidatura

Marcel Ciolacu: PSD nu îl susține pe Iulian Dumitrescu la șefia Consiliului Județean Prahova

Partenerii noștri