Live

Motivul pentru care elicopterul Black Hawk a aterizat în centrul Capitalei. Detalii din anchetă

Data actualizării: Data publicării:
Un elicopter american Black Hawk a aterizat forțat în piața Charles de Gaulle din București. Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Apar noi informații în ancheta elicopterului american Black Hawk care a aterizat forțat săptămâna trecută în piața Charles de Gaulle din București. O problemă tehnică la cutia de viteze, care risca să ducă la prăbușirea imediată, l-a forțat pe pilot să ducă de urgență la sol aparatul.

Raportul anchetatorilor arată că în timpul zborului, în elicopter s-a aprins un senzor care arăta o defecțiune la cutia de viteze. În aceste condiții, piloții au știut că au la dispoziție foarte puțin timp pentru a aduce aeronava la sol. Exista riscul ca transmisia să se blocheze, ceea ce ar fi dus la un picaj.

Procurorii spun că piloții s-au comportat exemplar, au identificat locul în care puteau să aterizeze și au efectuat manevra în doar câteva secunde. În caz contrar, am fi vorbit despre o adevărată tragedie.

Anchetatorii de la Parchetul Militar au ajuns la aceste concluzii după expertiza făcută asupra elicopterului, care a fost verificat la baza militară 90 de la Otopeni.

Elicopterul de tip Black Hawk participa la pregătirile pentru Ziua Aviației. Aparatul a pierdut altitudine și a aterizat forțat pe unul dintre principalele bulevarde din Capitală, în Piața Charles de Gaulle. În urma acestui incident, parada aeriană care urma să se desfășoare în 20 iulie a fost anulată.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum a fost posibilă prăbușirea podului din Baltimore: Două probleme pe care se concentrează anchetatorii

Rusia „nu are nevoie” de ajutorul Occidentului ca să investigheze atacul terorist de la Moscova. Lavrov: „Ne descurcăm și singuri”

Detalii tulburătoare ies la iveală în cazul crimei de la Timișoara. „A înjunghiat-o în gât, apoi i-a închis trupul într-o cameră”

Şapte suporteri sunt urmăriţi penal în urma bătăii de la meciul Dinamo-UTA

Partenerii noștri