Live

Alexandru Muraru: Instituțiile statului trebuie să intervină ferm pentru a sancționa afirmațiile lui George Buhnici

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Alexandru Muraru/ Facebook

Deputatul PNL Alexandru Muraru declară că „afirmațiile defăimătoare și misogine, cu atât mai mult venite din partea unei persoane publice precum George Buhnici, sunt inadmisibile într-o țară care promovează drepturile și libertățile fundamentale”. Politicianul mai spune că George Buhnici „a ales să alimenteze controversele propriilor declarații”.

„Respectul, toleranța și incluziunea sunt valori care definesc o societate educată și civilizată. Afirmațiile defăimătoare și misogine, cu atât mai mult venite din partea unei persoane publice precum George Buhnici, sunt inadmisibile într-o țară care promovează drepturile și libertățile fundamentale.

Dezaprob declarațiile misogine ale lui George Buhnici, încercarea de a compara femeile cu obiecte și clasificarea lor în funcție de aspectul fizic. Dacă ar fi fost doar o scăpare nefericită, orice persoană publică și-ar fi cerut scuze imediat, dar asta nu s-a întâmplat. În schimb, George Buhnici a ales să alimenteze controversele propriilor declarații stârnind mânia unui întreg popor.

Instituțiile statului trebuie să intervină ferm pentru a evalua spre sancționare aceste afirmații cu accente de instigare la pedofilie și la afectarea demnității umane.

Dacă aș fi sponsor al acestui domn, i-aș retrage imediat susținerea pentru că lipsa unei reacții înseamnă acceptare și complicitate. Nicio companie nu-și poate permite să susțină discriminarea, misoginismul, atitudini primitive și antidemocratice.

Astfel de afirmații jignitoare la adresa aspectului sau intelectului unei femei, desprinse dintr-o epocă demult apusă, trebuie respinse cu tărie în societatea modernă. Avem datoria să fim responsabili pentru ceea ce facem și ceea ce spunem și să arătăm prețuirea și respectul nostru pentru toate femeile”, arată mesajul lui Alexandru Muraru.

Declarațiile făcute de vloggerul George Buhnici în care își compara soția cu „o minoră” și critica siluetele femeilor aflate pe litoral au stârnit un val de critici în mediul online. În urma scandalului iscat, Buhnici a transmis un răspuns pe bloggul personal, în care încearcă să-și justifice afirmațiile.

Și ministrul Familiei, Gabriela Firea, a reacționat la acest scandal. Femeile nu trebuie tratate ca niște obiecte, iar declarațiile care par că îndeamnă la pedofilie și misoginism sunt „impardonabile”, spune Firea.

Editor : Alexandru Costea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rareş Bogdan, despre eventuala retragere a lui Cătălin Cîrstoiu: „Dacă se deschide subiectul, îl vom discuta”

Surse: Cîrstoiu rămâne candidatul PSD-PNL la primăria Capitalei, însă candidatura sa va fi depusă abia peste o săptămână

O treime din candidații la europarlamentare sunt femei. Ce partide au pus cele mai multe candidate pe liste

Rafila nu-şi aminteşte de studentul Cîrstoiu: „Am avut mii. L-am întrebat ce notă a luat. A spus că a luat peste tot numai 10”

Partenerii noștri