Live

Poliție: Liviu Dragnea nu va fi amendat pentru că a condus fără ITP

Liviu Dragnea și fiul său, Valentin, scapă de sancțiuni după ce liderul PSD s-a dat de gol, în minivacanța de 1 Mai, că a mers la mare cu Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) expirată, relatează Newsweek în ediția electronică, citând un răspuns oficial al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Mașina cu care Liviu Dragnea a mers la mare de 1 Mai avea în acel moment ITP-ul expirat. BMW-ul este înregistrat pe firma ROMCIP, a cărui acționar majoritar este fiului liderului PSD, Valentin Dragnea. Liderul PSD a recunoscut ulterior că a împrumutat mașina de la fiul său.

Citește și ”Dragnea, mesaj disperat pentru Trump”

Astfel, potrivit sursei citate, nici Liviu Dragnea, nici Valentin Dragnea nu vor primi sancțiuni, pentru că polițiștii nu pot sancționa absența ITP decât dacă o constată în trafic.

„În domeniul circulației pe drumurile publice, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, stipulează în mod expres două modalități distincte de constatare a încălcării normelor la regimul circulației pe drumurile publice, respetiv în mod direct, prin propriile simțuri (ca regulă) și cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se despre aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenței (ca excepție)”, arată IGPR.

După ce s-a aflat că a condus cu mașina fiului său fără ITP, Liviu Dragnea a propus ca fiul său să fie amendat şi să se „înveţe minte”.

Începând din 20 mai, au intrat în vigoare sancțiuni mai aspre pentru șoferii care vor fi surprinşi în trafic cu Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) expirată. Ei vor fi amendaţi, iar poliţiştii vor reţine talonul maşinii şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Digi Sport

Câștigă milioane, dar are aceeași mașină de șase ani. Fanii lui Chelsea nu îl înțeleg: "Ia-ți una nouă!"

Te-ar putea interesa și:

Aurul României rămâne la Banca Angliei. Proiectul lui Liviu Dragnea de repatriere a rezervelor, respins în Parlament

Liviu Dragnea rămâne în închisoare, instanța i-a respins cererea de eliberare condiționată

Liviu Dragnea susține că are casă și un loc de muncă promis: Cred că am stat destul în penitenciar

Instanța judecă marți dosarul de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea. El va fi audiat prin videoconferință