Live

Rafila anunță un nou focar de infecţie. Zeci de persoane infectate în Dâmboviţa

Data actualizării: Data publicării:
Alexandru Rafila Foto: Agerpres

Un număr de 41 de persoane de la Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice din Răcari, Dâmbovița, au fost depistate cu COVID-19, a anunțat, vineri, președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, potrivit Mediafax.

În oraşul dâmboviţean Răcari a apărut un nou focar de infecţie cu COVID 19, chiar la Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice. Un număr de 41 de persoane, 32 de bătrâni şi nouă persoane din rândul îngrijitorilor, au fost confirmate pozitivi cu noul coronavirus.

„Pe data de 10 aprilie, soţul unei colege, seara l-a luat febra musculară şi frisoane. A solicitat sprijinul ambulanţei şi dus la la Spitalul Judeţan din Târgovişte. I s-a făcut testul COVID-19 iar pe 13 aprilie a ieşti pozitiv. Am solicitat DSP testarea soţiei care lucre în Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice şi a ieşti şi acaesta pozitivă”, a declarat primarul Marius Caraveţeanu pentru Mediafax.

Angajata, fără să aibă simptome şi-a îmbolnăvit colegii şi persoanele pe care le îngrijea.

„Din fericire totí cei confirmaţi cu COVID 19 sunt asimtomatici. Au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Târgovişte la Secţia de Boli Infecţioase. Am testat şi restul personalului care era în izolarea acasă, aşteptăm rezultatele testelor”, a declarat şeful DSP Dâmboviţa, Sorin Stoica.

Centrul a fost dezinfectat dar autortiăţile locale iau în considerare sporirea măsurilor de protecţie.

„Ar fi ideal să putem să testăm tot persoanalul de câte ori intră în tură, adică o data la două săptămâni”, a mai spus Sorin Stoica şeful DSP.

Primarul localităţii a povestit că primele măsuri au fost luate de la începutul lunii martie, când au limitat vizitele la centru, iar personalul lucra în ture de câte două săptămâni.

În Franţa 40 la sută, dintre decesele de COVID-19, adică 7.192 de persoane, erau din azilele de bătrâni, a declarat Alexandru Rafila.

„La centrele pentru vârstnici, testăm nu numai persoanele vârstnice care sunt simptomatice, dar testăm periodic şi personalul, de fiecare dată când intră în tură. Cel mai bine este ca personalul să lucreze două săptămâni, personalul să meargă acasă, iar noua echipă, care vine să îngrijească pacienţii să fie testată când intră în acest stabiliment”, a declarat Alexandru Rafila.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă din Iaşi. Ar trebui să fie gata în 2027

Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Rafila, despre acuzațiile de la Pantelimon: Nu spun că nu există, dar noi nu am găsit elemente care să arate o culpă medicală

Partenerii noștri