Live

Video Oamenii sapă cu mâinile goale sub dărâmături, salvatorii aleargă cu copii răniți în brațe. Imaginile disperării din Turcia și Siria

Data actualizării: Data publicării:
Oamenii sapă cu mâinile goale după supraviețuitori, salvatorii aleargă cu copii mici în brațe. FOTO: Captură Twitter

Imagini dramatice din Siria, cu un salvator care aleargă în brațe cu un copil mic scos de sub dărâmături au fost făcute publice. Între timp, în Turcia, oamenii povestesc că sapă de ore în șir cu mâinile goale căutând supraviețuitori sub clădirile prăbușite în urma cutremurului.

Imaginile din Siria au fost făcute publice de Sky News.

Un angajat al serviciilor de urgență este văzut alergând cu un copil mic în brațe, în timp ce alții continuă să caute supraviețuitori printre dărâmături.

În Turcia, oamenii plâng și fac eforturi uriașe contra-cronometru pentru a găsi supraviețuitori sub dărâmături.

"Sunt 12 familii prinse aici și nimeni nu a reușit să iasă. Toți sunt aici înăuntru. Până acum nimeni nu a venit să vadă unde sunt oamenii. Nu există apărare civilă. Săpăm cu mâinile de la 3 dimineața", povestește un bărbat.

Cel puțin 1.388 de persoane au murit în Turcia și Siria, după cutremurul cu magnitudinea de 7,8 produs luni dimineața în sudul Turciei.

În Siria, cel puțin 476 de persoane au murit, dintre care 326 în regiunile Alep, Hama, Latakia și Tartus, potrivit agenției de presă de stat siriană, care a raportat, de asemenea, cel puțin 1.042 de răniți. Dintre cei care și-au pierdut viața, cel puțin 139 se aflau în Latakia, a declarat guvernatorul acesteia la televiziunea de stat siriană.

Apărarea Civilă a Siriei a raportat, de asemenea, cel puțin 150 de morți și 350 de răniți în zonele controlate de rebeli în nord-vestul Siriei.

În Turcia, cel puțin 912 de persoane au murit și 5.385 de persoane au fost rănite, a declarat Recep Erdogan.

Un martor a declarat pentru CNN că replicile încă se mai simțeau la câteva ore după cutremur. De asemenea, au apărut fotografii care arată consecințele dezastruoase ale cutremurului, cu clădiri întregi prăbușite și mașini răsturnate.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un oficial turc spune că doi suspecți în atacul din Moscova au călătorit liber între Turcia și Rusia. Câte zile au stat în Istanbul

Oamenii preistorici își făceau piercinguri în buze și urechi. Ce dovezi au găsit arheologii din Turcia

Erdogan condamnă atacul de la Moscova: Terorismul este inacceptabil

Un cimitir subacvatic de lângă coasta Turciei găzduiește epavele mai multor nave scufundate în Primul Război Mondial

Partenerii noștri