Live

VIDEO. Insula femeilor din Marea Baltică unde accesul bărbaților este interzis

Simțindu-se sufocată de problemele bărbaților cu care interacționează zilnic, o antreprenoare feministă, Kristina Roth, s-a gândit să transforme această frustrare într-o oază de libertate care se adresează tuturor femeilor în situația ei. Astfel, a luat naștere proiectul SuperShe.  

Foto: supersheisland.com

SuperShe este numele unei insule pe care Kristina Roth a cumpărat-o în largul coastelor baltice ale Finlandei pentru a o folosi drept „baricadă” în calea stresului cotidian.  

„Femeile nu se bucură suficient unele de altele. Avem cluburi pentru bărbați, terenuri de golf pentru bărbați, dar puține locuri în care femeile puternice să se adune laolaltă”, a declarat Roth pentru publicația Newsweek. 

Antreprenoarea a cumpărat zona insulară din Marea Baltică în septembrie 2017 și a renovat treptat clădirile, echipându-le cu o instalație de spa și saune finlandeze.

Pe insulă este interzis accesul bărbaților.

 

Keeping active, getting some vitamin D, and all alongside your bestie; looks like the perfect afternoon activity to us ??

A post shared by SuperShe (@supershesnaps) on

Femeile care vin aici beneficiază de un program divers de relaxare: cursuri de yoga, fitness, activități în natura etc.

„Femeile trebuie să petreacă mai mult timp împreună. Când sunt în concediu cu bărbații, femeile pot deveni restrase. Vrem ca insula SuperShe să fie o sursă de tinerețe și un spațiu în care femeile să se poată reinventa, un loc în care să se recalibreze fără a fi distrase”, spune Kristina Roth într-un mesaj postat pe site-ul proiectului.

SuperShe este menționată în top 10 Forbes al companiilor cu cea mai rapidă dezvoltare.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Digi Sport

Anamaria Prodan amenință presa cu justiția: "Luați mâinile de pe el, e matrița bărbatului perfect"

Te-ar putea interesa și:

Gazprom: Gazoductul Nord Stream 2 este finanţat integral

EURO 2020. Christian Eriksen a avut un stop cardiac în timpul meciului Danemarca – Finlanda. Medic: Era dus

UPDATE Christian Eriksen și-a revenit și a fost dus la spital, după ce s-a prăbușit pe teren. Meciul Danemarca - Finlanda a fost reluat

Rusia acuză SUA de o “nouă provocare” înaintea summitului Putin-Biden. “Acest zăngănit din arme exacerbează tensiunile în Europa”