Live

Video&Foto Cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița s-a prăbușit

Cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița s-a prăbușit. Foto: Romsilva

Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din țară, cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, s-a prăbușit luni din cauze naturale, a anunțat Romsilva.

„Avem, din păcate, și o veste neplăcută. Cascada Bigăr, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei - Beușnița, s-a prăbușit astăzi din cauze naturale”, a anunțat luni pe Facebook Regia Națională a Pădurilor Romsilva.


VIDEO. Momentul în care Cascada Bigăr se prăbuşeste

Reprezentanții regiei susțin că travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp au crescut în dimensiuni și greutate, iar luni cascada a cedat sub propria greutate.

Angajați ai Romsilva sunt la fața locului pentru a evalua situația.


Activist de mediu: Cascada Bigăr s-a prăbușit din cauza intervenției omului, după ce apa a fost deviată. Romsilva neagă informațiile

Cascada Bigăr, desemnată „cea mai frumoasă din lume”

Cascada a fost necunoscută publicului larg până în 2013, când o fotografie a cascadei Bigăr a ajuns la „The World Geography”, un site care se ocupă de subiecte legate de geografie, natură, destinaţii turistice neobişnuite.

În plus, într-unul din topuri realizate de „The World Geography”, cascada Bigăr fost desemnată cea mai frumoasă din lume. Ulterior, jurnaliştii de la Huffington Post au publicat un articol pe baza topului întocmit de „The World Geography”, în care se spunea despre cascadă că este “un loc magic, desprins parcă din basme”.

VIDEO AICI

 

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Top citite

Digi Sport

"Dacă mor, voi sunteți responsabili!". Reacții dure le Jocurile Olimpice din cauza condițiilor "inacceptabile"

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cascada Vadu Crișului ar putea să ia locul cascadei Bigăr. Este la fel de spectaculoasă, dar mai înaltă decât aceasta

VIDEO. Cascada Bigăr atrage turiști și după prăbușire. Reacția vizitatorilor în prima zi după dezastru: „Natura și-a urmat cursul”

Iulian Bulai sugerează despre Cascada Bigăr că ar fi fost înfrumusețată în photoshop. Deputatul promovează o altă cascadă „autentică”

Precizările Romsilva după prăbușirea cascadei Bigăr: A cedat sub propria greutate. Cascada se va regenera

Partenerii noștri