Live

Un bebeluș de 6 luni din Olt a murit la o zi după externarea din Spitalul Județean Slatina. Poliția a deschis dosar penal

Data publicării:
Credit foto: Guliver/Getty Images

Este anchetă la Spitalul Județean Slatina după ce un bebeluș de 6 luni a murit la câteva ore după ce a fost externat. Copilul internat cu o infecție respiratorie a fost trimis acasă de medici ca fiind sănătos. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și așteaptă rezultatele necropsiei.

Apelul la 112 a fost dat chiar de tatăl băiețelului, în noaptea de luni spre marți.

"La data de 10 ianuarie 2022., în jurul orei 05:40, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din comuna Oboga, cu privire la faptul că fiul său se află în stare de inconştienţă la domiciliu. La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești, care, din primele verificări, a stabilit faptul că un minor, în vârstă de 6 luni, ar fi decedat la domiciliul său din comuna Oboga, județul Olt. În urma examinării sumare a trupului minorului, s-a constatat faptul că acesta nu prezenta urme vizibile de violență pe suprafața corpului.", a transmis, pentru stirideolt.ro, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Șerban.

Cu doar câteva ore înainte, băiețelul fusese externat din Spitalul Județean Slatina, unde ar fi primit îngrijiri medicale pentru o infecție respiratorie. Odată ajuns acasă, copilul părea că se simte bine, a mâncat și părea vesel. Noaptea, însă, a devenit agitat, iar după două ore a decedat.

Potrivit medicilor, pe perioada internării la Spitalul Județean din Slatina, bebelușul a stat o singură zi la Terapie Intensivă, după care a fost mutat pe Sectia de Pediatrie.

"Copilul de șase luni a fost internat pe 2 ianuarie, prezentarea inițială a fost pe 26 decembrie la Spitalul Balș, unde fusese diagnosticat cu bronșiolită. Pe 2 ianuarie s-a prezentat iar cu simptomatologie respiratorie, a fost diagnosticat în urgență cu rinoadenoidită și internat la Spitalul Slatina. A stat o zi pe Terapie Intensivă, pentru reechilibrare și monitorizare intensivă. După o zi, a fost pus pe secție pentru că s-a stabilizat, analize normale, simptomatologie și aspect normal. Pe toată durata spitalizării, copilul a beneficiat de tratament cu antibiotic, cu antinflamatorii, mucolitice, bronhodilatatoare, cu tot tratamentul normal. Pe tot parcursul internării, copilul a fost bine, cu excepția datei de 5 ianuarie, când a avut o mică decompensare, cu vărsături și un episod febril, care s-au remis. Pentru vărsături a primit lapte fără lactoză și nu s-a mai întâmplat nimic. Pe 9 ianuarie a fost externat. Așteptăm rezultatele necropsiei, a examenelor histopatologice, a analizelor țesuturilor ce vor fi prelevate", a declarat, pentru sursa citată, medicul Emilian Postelnicu, purtător de cuvânt la Spitalul Județean Slatina.

Trupul bebelușului a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde medicii legiști vor efectua necropsia, pentru a stabili cauza decesului. În paralel, la nivelul spitalului a fost deschisă o anchetă: foile de observații vor fi analizate, iar o parte dintre medicii implicați au fost deja audiați.

Polițiștii continuă cercetările într-un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Editor : Izabela Zaharia

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un copil de 3 ani a murit după ce o poartă a căzut peste el

Doi polițiști sunt anchetați după ce au testat un biciclist cu un dispozitiv care nu era etilotest

Crimă în Olt: Un bărbat și-a lovit soția cu un lemn în cap, iar apoi a înjunghiat-o

Un procuror din Dolj este acuzat că ar fi luat mită bilete de avion și o mașină cu împrumut, în schimbul fotocopierii unui dosar penal

Partenerii noștri