Cum te poţi trata fără grija banilor când te confrunți cu o problemă de sănătate

Data actualizării: Data publicării:
Medical Insurance Concept With Family And Stethoscope On Wooden Desk Articol susținut de NN
Foto: Getty Images

Sănătatea este cel mai important lucru din viața noastră - iată o expresie care poate fi ușor catalogată drept clișeu dar care, în același timp, nu poate fi contrazisă. Grija pentru sănătate pe parcursul întregii vieți poate fi acum rezolvată cu „o investiție” de doar 5 lei pe zi, costul mediu al unei asigurări de sănătate NN. Cu acești bani, o persoană își poate acoperi un eventual tratament costisitor, în cazul apariției unei probleme neprevăzute de sănătate. 5 lei pe zi: un cost mic cu ajutorul căruia poate fi depășit un obstacol în viață.

Asigurările ne ajută când apar situaţii neașteptate și, mai ales, neplăcute care, în plus, ne afectează serios bugetul personal sau al familiei. În cazul apariției unei probleme de sănătate, cu o asigurare dedicată, vom ști că ne putem concentra pe rezolvarea ei, fără grija banilor. Practic, o astfel de asigurare te ajută să revii în situația financiară de dinaintea evenimentului neprevăzut (boală, accident etc.), pentru că acoperă cheltuielile pe care, altfel, le-ai fi suportat din buzunarul propriu, dacă nu erai asigurat.

Asigurarea de sănătate oferă sprijin financiar pentru spitalizare sau intervenții chirurgicale în caz de îmbolnăvire sau accident. Astfel, clienţii Asigurării de Sănătate NN nu au grija costurilor pentru spitalizare şi intervenţii chirurgicale atunci când se tratează în rețeaua NN, care include peste 275 de spitale și clinici private din România și din străinătate (Grecia și Turcia).

Doctor holding piggy bank
Rețeaua NN include 275 de clinici și spitale din România, Grecia și Turcia. Foto: Getty Images

Cum te poate ajuta efectiv o asigurare de sănătate NN

Grija pentru sănătate este în aceste zile mai mare ca oricând, în contextul pandemic pe care îl traversăm. În prezent, 42% dintre români s-au declarat interesați de asigurările de sănătate ca urmare a pandemiei, după ce anul trecut acest procent era de doar 28%.

În plus, studiile arată că populația României este „vulnerabilă la risc”. Mai exact, diferența dintre banii pe care îi au la dispoziție familiile și banii de care acestea au nevoie pentru păstrarea nivelului de trai în cazul unor situații dificile este de peste 600 de miliarde de lei. Aceasta înseamnă, în medie, un „deficit” de 110.000 de lei pe care fiecare familie îl are de acoperit. Iar o asigurare de sănătate poate acoperi fix acest deficit.

Asigurarea acoperă în principal costurile pentru investigaţii medicale, spitalizare sau intervenţii chirurgicale, atât după un accident, cât şi dacă apare o boală. Asigurarea de Sănătate NN costă, în medie, numai 5 lei pe zi și oferă 100.000 de lei pe an pentru cheltuielile medicale cu spitalizarea sau intervențiile chirurgicale necesare în cazul evenimentelor asigurate. Suma crește cu 20.000 de lei după fiecare an în care nu a fost utilizată asigurarea, până la maximum 200.000 de lei.

Costurile sunt acoperite direct pentru evenimentele asigurate, prin decontare directă 100% în rețeaua de parteneri NN în limita sumei asigurate. Clienții se pot trata inclusiv în spitale din afara rețelei, private sau de stat, primind până la 80% din costurile înscrise în factura plătită de asigurat (maximum 50.000 lei), sume pe care le pot folosi ulterior, în funcţie de propriile priorităţi.

Cea mai complexă procedură decontată: o intervenție chirurgicală de aproape 94.000 de lei

De la lansare, cei mai mulți clienți au beneficiat de Asigurarea lor de Sănătate NN într-un moment fericit, precum nașterea unui copil. Alte motive au inclus proceduri pentru corectarea deviației de sept, fracturi sau intervenții chirurgicale pentru apendicită sau colecist, cu cheltuieli medicale acoperite care au variat între 3.500 și 8.500 de lei.

În ceea ce priveşte spitalizările pentru care a fost folosită asigurarea, principalele cauze au fost enterovirozele și afecțiunile respiratorii, în special la copii, cu o valoare medie de 4.000 de lei pentru cheltuielile necesare.

Healthcare business graph data and growth, Doctor use calculator and calculate healthcare costs and analyzing medical report on tablet.
Asigurarea de sănătate NN a fost folosită în special pentru enteroviroze și afecțiuni respiratorii. Foto: Getty Images

Cea mai complexă procedură decontată a fost o intervenție chirurgicală determinată de un diagnostic de cancer, cu cheltuieli de aproape 94.000 de lei. Totodată, pentru o intervenție chirurgicală care a presupus o perioadă mai lungă de spitalizare, de 19 zile, cheltuielile totale acoperite de asigurare au depășit 68.000 de lei.

Numai în 2021, NN a plătit beneficii de peste 8,5 milioane de lei clienților Asigurării de Sănătate NN care s-au confruntat cu o problemă de sănătate acoperită.

Ce alte avantaje aduce o asigurare de sănătate NN

Alături de spitalizare și intervenții chirurgicale în caz de accident sau boală, incluse în asigurare ca beneficii principale, clienții mai pot accesa opțional și componenta de prevenție, care le oferă mai multe servicii medicale în clinicile Regina Maria din toată țara, ca parte din parteneriatul pe care NN îl are cu Rețeaua de sănătate.

În funcţie de tipul pachetului ales – Standard, Mediu sau Avansat, clienții pot beneficia de un control medical anual complet, până la 12 consultații generale sau de specialitate sau nelimitat în cazul pachetului Avansat, dar și reduceri între 20% și 70% pentru consultațiile sau investigaţiile care depăşesc beneficiile acoperite. Iar din acest an, au în plus și acces gratuit la punctele de recoltare și consultații cu recomandări primite din partea medicilor din afara clinicilor Regina Maria, odată cu adăugarea acestor beneficii în toate pachetele de prevenție.

Asigurarea de Sănătate NN este îmbunătățită continuu, pornind de la nevoile identificate în rândul clienților. Astfel, clienții care încheie o asigurare în 2022 sau își prelungesc asigurarea în vigoare au acces, pe lângă beneficiile existente, la serviciul de tip a doua opinie medicală atât în Romania, cât și în străinătate. Prin acest serviciu, un navigator medical oferă suport pacientului în întocmirea dosarului medical şi transmiterea lui la diverşi specialişti sau către o comisie multidisciplinară care se întrunește pentru discutarea cazurilor dintr-o perspectivă de ansamblu, având drept scop găsirea celei mai bune soluții asupra diagnosticului şi tratamentului pacientului.

Totodată, în cazul problemelor ușoare de sănătate, clienții au acces la consiliere medicală și recomandări de tratament de la distanță cu ajutorul chatului medical cu Regina Maria, direct prin Whatsapp sau prin aplicația Regina Maria.

Asigurarea de Sănătate NN e valabilă toată viaţa, fără reevaluarea stării de sănătate, câtă vreme clienții plătesc primele de asigurare, iar costul nu creşte dacă clienţii îşi folosesc asigurarea.

Asigurările NN pot fi cumpărate printr-un proces digital, în baza unei discuţii online cu unul dintre cei 1.500 de consultanți financiari din toată țara. Iar când apare o problemă de sănătate și au nevoie de asigurarea lor, clienții pot anunța NN și pot solicita beneficiile financiare acoperite de asigurare în call-center sau electronic, în doar câteva minute, prin câțiva pași simpli care pot fi parcurși direct pe telefonul mobil în aplicația NN Direct și tot în aplicație pot trimite și documente justificative, în funcție de caz.

În concluzie: nu sta pe gânduri când e vorba de sănătatea ta. Mai ales că, atunci când începi să ai probleme de sănătate, vrei să știi că poţi să te tratezi oriunde îți doreşti, într-o anumită clinică sau spital, la un anumit medic, și e foarte posibil să întâmpini dificultăţi în acoperirea cheltuielilor pentru tratament sau spitalizare. 5 lei pe zi nu e mult. Mai ales când e vorba de sănătatea ta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri