Campania “Avem același sânge” continuă. În premieră, medici militari și civili își unesc forțele în acest proiect

Data actualizării: Data publicării:
bf2ecf7e-3725-46a3-9644-a1bc84e30dac
Jurnaliștii Digi24 Carla Tănasie și Robert Kiss vor fi alături de comunitatea din Argeș

Digi24 continuă și în acest an cel mai amplu și ambițios proiect național al unei televiziuni de știri în beneficiul pacienților, prin care îi chemăm pe toți românii să salveze vieți printr-o simplă donare de sânge.

Pe 20 ianuarie 2023, campania “Avem același sânge ajunge în județul Argeș, unde Primăria Câmpulung va deveni centru de donare cu ajutorul personalului medical din Centrele de Transfuzie Sanguină Câmpulung și Pitești și a personalului medical militar de la Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale “Colonel Prof. Dr. Nicolae Nestorescu”, aflat în subordinea Direcției Medicale. Pentru prima dată, demersului Digi24 se alătură și medicii militari, alături de cei civili.

Pe 20 ianuarie 2023, campania“Avem același sânge” va fi în două județe simultan:

  • În județul Argeș, unde donarea va fi organizată în municipiul Câmpulung, la sediul Primăriei, între orele 8.00-15.00.
  • În Vâlcea, unde donarea de sânge va avea loc în comuna Mihăești, la Căminul Cultural Buleta, între orele 8:00-15:00.

Jurnaliștii Digi24 Carla Tănasie și Robert Kiss vor fi alături de comunitatea din Argeș și vor transmite în direct evenimentul de donare

Carla Tănasie: România este pe ultimele locuri în Europa la donarea de sânge. Numai 2% din populație face acest gest salvator de vieți, iar prin campania Digi24 vrem să convingem cât mai mulți români că e nevoie de noi în mod constant pentru a dona acest tratament vital, sângele, pentru ca în țara noastră să nu mai fie operații amânate sau pacienți tratați cu întârziere.”

Robert Kiss: “Prin donarea de sânge, un gest atât de nobil, putem să fim noi cei care punem umărul la rezolvarea unei probleme din sistemul de sănătate. O problemă pe care o cunoaștem, dar poate o conștientizăm doar atunci când noi sau cei pe care îi iubim au nevoie de sânge. Mă bucur tare mult să fiu parte a campaniei „Avem același sânge”, pentru că, acolo unde oamenii poate și-ar dori să doneze sânge, dar nu au posibilitatea, Digi24 vine și unește comunități.

Prin parteneriatul Digi 24 - UMF “Carol Davila”, continuăm și studiul național privind cuantificarea riscului la evenimente cardiovasculare și evaluarea calității somnului în rândul donatorilor de sânge. Rectorul UMFCD Viorel Jinga va fi pe tot parcursul zilei la centrul de donare din Primăria Câmpulung, pentru a susține personal mesajul necesității donării de sânge.

Fiind muscelean, mă bucur că Digi24 a ales Câmpulung Muscel pentru o astfel de campanie. Noi sprijinim această acțiune prin studenții care vor fi prezenți acolo, dar personal voi fi la Câmpulung. Aștept cât mai mulți localnici să vină la această campanie de donare de sânge. Eu, fiind și chirurg urolog, realizez și mai mult necesitatea acestor campanii, de multe ori fiind nevoiți să amânăm operații urgente”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul UMF “Carol Davila”.

Jurnaliștii Digi24 Ioana Ciurlea și Cosmin Prelipceanu vor fi alături de comunitatea din Vâlcea și vor transmite în direct evenimentul de donare

Ioana Ciurlea: "Numărați până la 2! Și imaginați-vă că la fiecare două secunde cineva are nevoie de sânge și doar 2% din populație donează. Depinde de mine, de tine, de fiecare dintre noi, să schimbăm aceste cifre. Prin campania “Aveam același sânge” încercăm, ușor, să schimbăm mentalități, să facem din donare un act firesc, să îi informăm pe oameni despre beneficiile donării de sânge. Facem echipă cu românii, mergem să donăm alături de ei, pentru că, împreună, credem că putem schimba ceva."

Cosmin Prelipceanu: "Putem face atât de multe pentru comunitățile noastre ... dar încă ceva ne oprește. Ba ne plângem că nu ia cineva inițiativa, că nu îi mobilizează pe oameni, că nu e bună organizarea, dar rămânem pe margine. Când vom înțelege că viața noastră nu are cumfie bună în comunități cărora le merge rău și că al doilea și al treilea proiect va fi negreșit mai bun ca primul, abia atunci va apărea schimbarea pe care o așteaptă toată lumea. Haideți cu mine în Vâlcea să donăm sânge împreună!"

Prin parteneriatul Digi 24 - UMF “Carol Davila”, continuăm și studiul național privind cuantificarea riscului la evenimente cardiovasculare și evaluarea calității somnului în rândul donatorilor de sânge.

Sper ca, împreună cu studenții noștri și studenții celorlalte centre universitare care se vor implica în acțiune, să atragem cât mai mulți donatori de sânge. Acest gest poate salva vieți și, totodată, utilizând instrumentul de evaluare, dorim să identificăm persoanele la risc crescut de boală cardiovasculară, pentru că așa putem să le avertizăm asupra pericolelor la care se expun pentru a lua măsuri din timp, înainte de a dezvolta o patologie cardiovasculară”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul UMF “Carol Davila”.

Digi24 le mulțumește partenerilor: Centrul de Transfuzii Argeș, Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale “Colonel Prof. Dr. Nicolae Nestorescu”, aflat în subordinea Direcției Medicale, Consiliul Județean Argeș, Primăria Municipiului Câmpulung, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Centrul de Transfuzii Vâlcea, Consiliul Județean Vâlcea, Primăria Mihăeşti, Spitalul de Pneumoftiziologie Mihăeşti, Spitalul Judeţean Vâlcea.

Proiect susținut de SANADOR

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri