Campania “Avem același sânge” continuă pe 17 martie în Galați și Ilfov

Data publicării:
campaniw2
Campania “Avem același sânge” continuă pe 17 martie în Galați și Ilfov

Digi24 continuă pe tot parcursul acestui an cel mai amplu și ambițios proiect național al unei televiziuni de știri în beneficiul pacienților, prin care îi chemăm pe toți românii să salveze vieți printr-o simplă donare de sânge. Peste 1.000 de persoane au donat până acum în cadrul campaniei “Avem același sânge”, în șapte județe.

Campania “Avem același sânge” ajunge vineri, 17 martie, în județul Galați, comuna Matca. Centrul mobil de donare va fi în sediul Primăriei Matca. Acțiunea de donare va fi posibilă cu ajutorul personalului medical de la Centrul de Transfuzie Galați.

Pe 17 martie 2023, campania “Avem același sânge” va fi în două județe simultan:

• În Galați, unde donarea de sânge va avea loc în comuna Matca, la sediul primăriei, între orele 8:00-15:00.

• În județul Ilfov, unde donarea va fi organizată la Complexul Sportiv de Natație Otopeni, între orele 8.00-15.00.

Alături de comunitatea din Galați vor fi jurnaliștii Digi24 Anca Orheian și Dana Costache, care vor transmite în direct evenimentul de donare.

Anca Orheian: “Să donezi sânge poate fi un paradox. E un lucru mic si în același timp unul uriaș. Nu poți opri o boală din evoluție pentru cei dragi, dar te poți asigura că dacă, Doamne ferește, un om apropiat pățește ceva, ajutorul îi va veni imediat. Te poți asigura că sistemul sanitar nu sângerează, ci are sânge de dat. ca și tine.

Dana Costache: “Ca jurnalist am realizat nenumărate materiale despre sistemul de sănătate din România. Nu de puţine ori, am văzut medici care au anunțat pacientul sau apartinătorii că nu pot opera pentru că nu au deloc sânge. Şi atunci începe goana rudelor și a prietenilor pentru a găsi donatori care să-i salveze viața celui drag. Poți fi şi tu un astfel de erou, să salvezi viața unui fiu, a unei fiice, a unui bunic sau părinte. Mergi să donezi sânge! O jumătate de oră înseamnă pentru altcineva o viață întreagă!”

Cea mai mare nevoie de sânge în România este pentru pacienții care ajung în spitalele din București-Ilfov. Doar jumătate din solicitările celor peste 60 de spitale către Centrul de Transfuzie sunt rezolvate. Pentru bolnavi, asta înseamnă amplificarea suferinței și teama că orice zi în care așteaptă le pune viața în pericol. Pentru ei, Digi24 îi cheamă pe toți cei care vor să facă un bine să se alăture campaniei “Avem același sânge”. Pe 17 martie, vom fi în județul Ilfov, la Complexul Sportiv de Natație Otopeni.

Medicii militari și civili își dau din nou mâna pentru salvarea celor care au nevoie urgentă de sânge. E vorba de personalul din trei centre de transfuzie: Centrul de Transfuzie București-llfov, Centrul de Transfuzie Ialomița și Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale “Colonel Prof. Dr. Nicolae Nestorescu”, aflat în subordinea Direcției Medicale.

Alături de comunitatea din Ilfov vor fi jurnalistul Digi24 Carla Tănasie și Dan Filoti, jurnalist Digi Sport, care vor transmite în direct evenimentul de donare.

Carla Tănasie: “Imaginați-vă că oameni care suferă, bolnavi aflați acum pe patul de spital și familiile lor vă cer cu disperare o mână de ajutor. Și doar dacă întindeți o mână, viața lor se poate schimba. Donarea de sânge e un gest atât de simplu, la îndemână pentru oricare dintre noi și care poate schimba cursul vieții unui om. Oferiți-vă această bucurie, de a fi salvatori din umbră! E cel mai mare dar pe care-l putem face, nu ne costă nimic, dar valorează cel mai mult: viața!”

Dan Filoti: „Vineri vă aștept în Otopeni, la Centrul de Natație, să facem echipă într-o cauză pe cât de necesară, pe atât de nobilă. Cu toții vom fi titulari, deoarece rezervele de sânge sunt atât de importante. E despre a ne face nouă bine, punându-ne și în slujba celor aflați în nevoie. E lecția învățată la precedentele donări: îți ajuți propriul organism salvând alte vieți. Ce poate fi mai util?!”

Cu ajutorul Parteneriatului Digi 24 - UMF “Carol Davila” continuăm și studiul național privind cuantificarea riscului la evenimente cardiovasculare și evaluarea calității somnului în rândul donatorilor de sânge.

Digi24 le mulțumește partenerilor: Centrul de Transfuzie Galați, Consiliul Județean Galați, Primăria Matca, Centrul de Transfuzie București-llfov, Centrul de Transfuzie Ialomița, Consiliul Județean Ilfov, Primăria Otopeni și Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale “Colonel Prof. Dr. Nicolae Nestorescu”, aflat în subordinea Direcției Medicale.

Proiect susținut de SANADOR

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri