Bacalaureat 2020. Bareme de corectare la Matematică

Data actualizării: Data publicării:
Bacalaureat 2020
Bacalaureat 2020 FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Baremele de corectare la Matematică la BAC 2020 a fost publicat de Ministerul Educației, pe site-ul subiecte.edu.ro. Baremul va arăta cum sunt corectate subiectele primite de absolvenții de liceu la proba obligatorie a profilului de la BAC 2020.

​Bacalaureatul 2020 a început luni, 22 iunie, cu examenul scris la Limba și literatura română. Marți, candidații au avut proba de limba maternă, iar miercuri, 24 iunie, au avut proba obligatorie a profilului - Matematică sau Istorie. Ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și a specializării, este programată joi, 25 iunie. 

Bareme Matematică BAC 2020

Profil matematică-informatică

Profil pedagogic

Științele Naturii

Profil tehnologic

Când se anunță rezultatele la prima sesiune a Bacalaureatului 2020

Aproximativ 155.500 candidaţi s-au înscris pentru susţinerea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, dintre aceştia aproape 123.800 de absolvenţi de liceu fiind din promoţia curentă, iar 31.800 - din promoţiile anterioare.

Examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română, iar marţi se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă pentru absolvenţii de liceu din partea minorităţilor naţionale.

Miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă din această sesiune - cea la alegere a profilului şi a specializării - este programată joi.

Potrivit MEC, examenul este organizat în 1.095 centre de examen.

În Capitală vor susţine probele examenului de Bacalaureat peste 17.000 de candidaţi.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie, până în ora 12,00. Se va face cu anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16,00 - 20,00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8,00 - 12,00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice.

"În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora", precizează MEC.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri