Cum vor merge la simularea pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat elevii din localitățile carantinate, dar care învață în București

Data actualizării: Data publicării:
elevi-scoli-1-profimedia
Ministerul Educației a stabilit datele la care vor avea loc simulările evaluării naţionale și bacalaureatului. Foto: Profimedia

Elevii din localitățile din Ilfov aflate în carantină, dar care învață în școli și licee din București, vor putea veni în Capitală pentru a da simularea la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Atât elevii, cât și părinții care îi însoțesc trebuie să aibă o declarație pe propria răspundere pentru a ieși din localitățile aflate în carantină.

„Pentru simulări, copiii vor putea să vină în unitățile școlare de aici, pentru simularea pentru Bacalaureat, în liceele din București. Prefectul de Ilfov tocmai a luat aceste măsuri pentru a permite copiilor să se deplaseze pe baza unei declarații și aici, în București, am rugat Poliția Capitalei să asigure patrule în jurul liceelor, pentru a se asigura că se respectă măsurile de siguranță, respectiv purtarea măștii și distanțarea fizică”, a spus Stoica.

El a adăugat că părinții îi pot însoți pe copii la simulare și îi pot aduce cu mașina, tot în baza declarației pe propria răspundere.

„Ne așteptăm ca în jurul liceelor să fie mai multă populație”, a adăugat el.

Potrivit unui ordin al DSU, este permisă deplasarea din localitatea carantinată într-o localitate necarantinată și se încadrează la „motive justificate”, pentru cei care participă la simulări pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri