Subiecte și barem de corectare la Istorie, la Bacalaureat 2022

Data actualizării: Data publicării:
elevi in timpul examenului, supravegheati de un profesor
Subiectele la Istorie de la Bacalaureat 2022 FOTO: Profimedia Images

Bacalaureat 2022 a continuat marți, 21 iunie, cu proba scrisă la Istorie, una din cele două probe obligatorii ale profilului - Matematică și Istorie. Subiectele și baremul de corectare au fost publicate pe subiecte.edu.ro.

Barem de corectare la Istorie, la Bacalaureat 2022

Subiectele la Istorie, la Bacalaureat 2022

UPDATE: La primul punct, candidații au primit două texte de T. Judt, din „Epoca postbelică: o istorie a Europei de după 1945” și de I. Kershaw, din ”Drumul spre iad. Europa, 1914-1949”, iar cerințele au constat în precizarea unei informații referitoare la evenimentul din anul 1947, menționarea unui liderul politic. De asemenea, candidaților li s-a cerut să prezinte două fapte istorice din politica internă a României, desfășurate în perioada 1948-1962.

La al treilea subiect de la Istorie, de la BAC 2022, absolvenții de liceu au avut de scris un eseu despre evoluția spațiului românesc în a doua jumătate a secolului al XIX-lea și în primele două decenii ale secolului al XX-lea.

________________________________________________________

Luni, 2o iunie, candidații la Bacalaureat 2022 au susținut proba la Limba română. Examenul va continua miercuri, 22 iunie, cu proba la alegere, iar joi, 23 iunie, cu proba la limba maternă.

Subiecte Istorie, Bacalaureat 2022

Subiectele la Istorie de la BAC 2022, dar și baremul, vor fi publicate pe site-ul dedicat al Ministerului Educației, de la ora 15:00, dar le veți găsi și pe site-ul nostru imediat ce acestea vor fi disponibile. Istoria este probă obligatorie a profilului pentru absolvenții din filiera teoretică, profil umanist, toate specializările și filiera vocaţională - profil artistic, profil sportiv, profil pedagogic, profil teologic.

Rezultate Bacalaureat 2022

Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iunie până la ora 12,00. Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 - 18,00 în aceeaşi zi. Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 iulie.

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.

După proba scrisă de Limba română de la Bacalaureat 2022, marți, 21 iunie, este programată proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), iar miercuri, 22 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri