Gustarea ideală după un antrenament la sală. Este bogată în proteine și minerale și îți redă energia

Data actualizării: Data publicării:
poza articol salata pepene

Pasionații de sport și de mișcare știu cât de important este rolul unei alimentații sănătoase în dezvoltarea musculaturii, întărirea ligamentelor și articulațiilor, dar și în energizarea corpului înainte sau după un antrenament. Atunci când mergi în mod regulat la sală contează ce, cum și când mănânci, dacă vrei să te bucuri de un antrenament ca la carte și să vezi și rezultatele efortului pe care îl depui.

Articol susținut de Hochland

De aceea, ne-am propus să îți prezentăm o rețetă delicioasă, ușor de preparat și răcoroasă, perfectă pentru o gustare după un antrenament solicitant. Salata de pepene roșu cu telemea de capră și mentă este bogată în proteine, antioxidanți, minerale, vitamine și un aminoacid numit citrulină, care ajută la reducerea inflamației din organism.

Pentru a prepara această salată ai nevoie doar de trei ingrediente. Savoarea preparatului constă în combinația a trei alimente care merg surprinzător de bine împreună: pepenele roșu, telemeaua de capră și menta.

Pepenele roșu este bogat în proteine, vitaminele A, C, E, D, B6 și B12, dar și în minerale precum fier, calciu, magneziu, mangan, potasiu, fosfor și seleniu. Pepenele roșu are un conținut redus de grăsimi, dar este bogat în antioxidanți care încetinesc procesele de îmbătrânire din organism și conține un aminoacid numit citrulină, care joacă un rol important în relaxarea și dilatarea vaselor de sânge și în reducerea inflamațiilor din corp.

Telemeaua de capră este unul dintre cele mai sănătoase lactate, având un conținut scăzut de grăsimi, motiv pentru care este recomandată și în diete. În plus, telemeaua de capră este mult mai ușor de digerat și este o sursă importantă de calciu, proteine, vitaminele B12, D, K, A și B și este adeseori considerată un remediu natural contra stărilor de stres și anxietate.

Menta este unul dintre alimentele cu cel mai ridicat conținut de antioxidanți, are proprietăți antiinflamatorii și poate fi de ajutor inclusiv în ameliorarea simptomelor alergiilor sezoniere. Menta ajută sistemul digestiv și reduce balonarea, iar proprietățile sale antimicrobiene ne ajută să ne menținem sănătatea aparatului digestiv.

Așadar, combinarea acestor trei alimente poate avea numeroase beneficii pentru sănătate și pentru nivelul nostru de energie. Consumată după un antrenament la sală, ca gustare, salata de pepene roșu cu telemea de capră îți va rehidrata organismul, îl va remineraliza și va restabili nivelul glucozei din sânge, un lucru esențial mai ales pentru cei care se confruntă cu stări de amețeală sau greață după un antrenament intensiv.

Articol susținut de Hochland

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri