Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 10 martie

Data publicării:
digistoria 10 martie
Cele mai importante evenimente petrecute în 10 martie

2019 - DEZASTRU AERIAN

Un avion Boeing 737 MAX al liniilor aeriene etiopiene se prăbușea la 6 minute de la decolare. Aeronava a lovit solul cu 1.100 km/h. Toți cei 157 de oameni de la bord au murit.

Era al doilea accident cu acest tip de avion în cinci luni. De aceea, toate 737 MAX de pe glob au fost reținute la sol. Au revenit în uz abia după doi ani și câteva modificări.

Ancheta a demonstrat că prăbușirea avionului etiopian
a fost provocată de un sistem electronic al avionului, care
ar fi trebuit să ajute pilotul. Sistemul a fost reprogramat.

1906 - TRAGEDIE ÎN SUBTERAN

O explozie uriașă s-a auzit în jurul orei 6:30 în orașul Courrieres, din nordul Franței. Era de la mina de cărbune din localitate. Praful din galerii s-a aprins și a sărit în aer.

1.099 de mineri au murit, adică două treimi dintre toți cei care erau în subteran în acel moment. Acesta este, și acum, cel mai grav accident de mină petrecut în Europa.

13 mineri au fost găsiți în viață după 20 de zile. Au mâncat coaja bârnelor din care erau făcute grinzile care susțineau galeriile și au băut apa care se scurgea de pe pereți.

1535 - PARADIS ASCUNS

Tomas de Berlanga, un preot spaniol din Panama, ajunge, din greșeală, în insulele Galapagos. Naviga din Panama în Peru ca să vadă până unde se întindea Imperiul Incaș.

La un moment dat, vântul se oprește iar curenții puternici împing nava către insulele Galapagos. Preotul nu vede oameni, dar zărește țestoasele uriașe care populau zona.

Berlanga îi scrie Regelui Spaniei ca să-i relateze pățania. Dar nimeni nu îi crede poveștile despre iguane, țestoase gigantice, lei de mare și toate animalele din Galapagos.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri