Sari la conținut

A fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare după ce a găsit un portofel pe stradă. Bărbatul spune că nu-și amintește nimic

Un bărbat de 51 de ani din Iași a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare după ce, în 2015, a găsit un portofel pe stradă. Bărbatul nu a înapoiat bunul, ba mai mult, a scos bani de pe cardurile bancare pe care le-a găsit în el.

Portofel

@shutterstock

Victima păstra în portofel și codurile PIN ale cardurilor bancare, astfel bărbatul a putut scoate, într-o singură noapte, nu mai puțin de 1.000 de euro, pe care i-a și cheltuit.

A doua zi, inculpatul a încercat să scoată din nou bani de pe respectivele carduri, însă proprietarul sunase între timp la bancă și le blocase.

La audieri, bărbatul le-a declarat polițiștilor că era beat în noaptea respectivă și nu mai ține minte ce a făcut cu respectivele carduri.

„Beceru Marin a declarat faptul că, ‘în cursul lunii septembrie 2015, aflându-se pe o stradă din zona complexului studenţesc Tudor Vladimirescu din municipiul Iaşi, a găsit un portofel de culoare deschisă în care se aflau nişte carduri şi, întrucât era băut, nu îşi mai aminteşte exact ce a făcut cu acele carduri, fiind posibil să fi retras bani de pe ele de la diferite bancomate din municipiul Iaşi, însă a doua zi nu mai avea niciun ban’”, se arată în rechizitoriu întocmit de procurori și citat de Ziarul de Iași.

Bărbatul a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare și la plata pagubei pe care a creat-o. Sentința nu este definitivă.

Pe aceeași temă