Sari la conținut
News Alert

Modernizarea unei străzi distruge alte trei

La Timişoara, modernizarea unei străzi se face cu... distrugerea altor trei. Locuitorii din zona Girocului se plâng că devierea traficului pentru începerea lucrărilor de lărgire a Căii Martirilor le-a distrus străzile. Stricăciunile s-au produs, spun oamenii, mai ales din cauza maşinilor de mare tonaj. Acum, autorităţile locale vor aloca bani pentru repararea străzilor, atunci când șantierul care le-a distrus va fi gata în acea zonă.

"De 7 luni de când a început şantierul pentru lărgirea Căii Martirilor, locuitorii de pe străzile adiacente trăiesc în praf şi gălăgie. Asta pentru că traficul, inclusiv cel de mare tonaj, a fost deviat pe aici. Nu e de mirare că rapid au apărut şi gropile" - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timişoara.

Vorbim despre străzile Apicultorilor, Gospodarilor şi Cehov. Toate au fost reabilitate în ultimii doi ani, iar acum au nevoie, din nou, de reparaţii. Atât şoferii care trec prin zonă, cât şi locatarii se plâng de situaţie.

"Sunt numai gropi, odată au refăcut-o, dar acum sunt din nou gropi, nici nu mai poţi circula cum se cuvine."

"Traficul a fost deviat, dar acum trec toate maşinile pe aici... şi autobuze, şi tot. E praf, nu poţi să ţii nici geamurile deschise."

"E groaznic, groaznic. Priviţi şi dumneavoastră cum arată, e nenorocire!"

"Când au apărut utilajele mai grele, atunci s-a deformat drumul aici."

Autorităţile locale au alocat anul acesta, pe utlima sută de metri, 100.000 de lei pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate pentru modernizarea compeltă a celor trei străzi. Lucrările vor începe, însă, numai după închiderea şantierului de pe Calea Martirilor. Până atunci, gropile vor fi peticite.

"Lucrare va fi scoasă la licitaţie, probabil aceste proceduri vor dura o lună sau două. Proiectul va prevedea lucrări de modernizare complete pentru cele trei străzi. Sigur, până la realizarea acestor lucrări, vor fi făcute şi reparaţii, pentru că trebuie făcute, străzile sunt necirculabile", admite Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

Şantierul pentru lărgirea Căii Martirilor a începurt în toamna anului trecut şi, potrivit contractului, va dura doi ani. Investiţia este pe peste două milioane de euro.