Sari la conținut

Vocile Banatului | Bugetul Timisoarei, in dezbatere: noi santiere si alte studii pentru metrou

Am vorbit la Vocile Banatului despre dezvoltarea Timişoarei, despre proiectul de buget pe anul în curs, care urmează să fie supus spre aprobare în consiliul local.

În 2018 ar urma să avem poduri şi noi artere din oraş în şantier, va fi lansată licitaţia pentru pasajul din zona Solventul, se reabilitează linii de tramvai şi se amenajează în sfârşit noul drum de legătură dintre Timişoara şi Moşniţa Nouă, celebrul drum al boilor care se termină acum în câmp.

Sunt doar câteva dintre investiţiile propuse. Nici studiile nu lipsesc – pentru o nouă maternitate, pentru o sală polivalentă cu 16.000 de locuri, pentru un aquapark şi surpriză, pentru transport cu metroul în Timişoara! O idee mai veche, într-un ”ambalaj” nou: plătim un alt studiu, pentru metrou de la aeroport până la ieşirea din oraş spre localitatea Şag, în ideea că poate cândva va exista şi finanţare pentru aşa ceva. Un studiu bun de pus la sertar, alături de cel pentru ducerea în subteran a liniilor de tren din Timişoara şi metrou, de la Gara de Nord la aeroport, care nu mai e de actualitate. CFR avea alte planuri şi dublează liniile de cale ferată la suprafaţă...

Despre toate, am discutat cu Adrian Orza, consilier local independent, şi cu Ştefan Sandu, consilier local PNL, în direct la Digi24 Timişoara.

Pe aceeași temă