Sari la conținut

MISTERELE GOOGLE

Compania Google este faimoasa pentru Ouale de Pasti sau Ester Egg-urile pe care le ascunde in aplicatiile sale. Si de obicei numai cei ambitiosi ajung dupa multe ore de cercetare si munca sa le descopere. Astazi va facem o lista cu 10 comenzi secrete care o sa va transforme cautarile pe google intr-o aventura interesanta.

 

1. Zerg Rush

 

Daca scrii Zerg Rush intr-o casuta de Google Search vei fi transportat intr-un joculet interactiv in care litera "o" este inamicul. Daca dai click de trei ori pe o litera plutitoare aceasta dispare. In partea dreapta a ecranului se afla un contor care iti numara inamicii distrusi si apm-ul, adica action per minute.

Pentru pasionatii de jocuri video, mai ales pentru jucatorii de Starcraft, aceasta sintagma inseamna insa ceva mai mult. Zerg Rush se refera la o strategie de atac care presupune o forta uriasa de trupe ce invadeaza baza inamica intr-un joc de tip real time strategy. In jocul Starcraft puteai alege una dintre trei rase:protos, terran sau zerg. Iar Zerg-ul era rasa cu care puteai cel mai usor sa mobilizezi rapid un numar mare de trupe cu care sa iti iei inamicul pe nepregatite.

 

2. Do a Barrel Roll

Atunci cand cauti in Google sintagma „Do a barrel roll" adica „Rostogoleste butoiul" sau „Z or R twice" vei obtine o pagina care face o rotatie completa. In acelasi fel daca scrieti Tilt imaginea se va inclina putin spre dreapta.

 

3. Atari Breakout

Cine nu isi aduce aminte de celebrul joc lansat de compania Atari in care trebuia sa distrugi dreptunghiuri suspendate cu ajutorul unei bilute si a unei linii folosite pe post de paleta. Breakout este unul dintre primele jocuri video create vreodata si un element vizual care a intrat deja in cultura populara. De aceea nu ne mira ca Google a decis sa ii dedice unul dintre celebrele functii ascunse. Daca scrieti Atari Breakout in Google Images veti fi surprinsi cu o runda incantatoare a legendarului joc video.

 

4. Urmariti un zbor in timp real

Daca scrieti in casuta de search numarul unui zbor si compania aeriana veti vedea direct detaliile acestuia. Asadar nu este nevoie sa monitorizati de pe site-ul companiei aeriene ora decolarii sau aterizarii, ci puteti face acest lucru direct din Google.

 

5. Festivus

Iubitorii serialului de comedie Seinfeld stiu foarte bine la ce se refera functia Festivus din Google. Daca scrieti Festivus in casuta de search din Google, bara sacra din aluminiu va aparea in stanga pe ecran.

 

6. Aflati cat e ceasul in Matchu Pitchu

Daca scrieti in Google un oras urmat de cuvantul time Google va afisa ora exacta din locatia respectiva.

 

7. Calculatorul de bacsisuri

Functia Tip Calculator este fara indoiala utila atunci cand iesiti la o masa cu prietenii si uitati subit toata aritmetica pe care ati invatat-o in scoala. Scrieti Tip calculator in Google si completati valoarea notei, procentul din nota pe care vreti sa il lasati bacsis si numarul de oameni care au fost la masa si Google va spune care este bacisul pe care trebuie sa i-l lasati chelneritei.

Iar daca va apasa o intrebare aritmetica mai complicata si aveti acces la google dar nu la un calculator, motorul de cautare va poate ajuta sa adunati sa impartiti sau sa faceti sume complexe direct din browser.

 

8. Jucati-va Pacman

Tastati Google Pacman, dati click pe primul rezultat si va transformati intr-un cerc galben si infometat care trebuie sa fuga de fantome si din cand in cand sa le inghita. Un mod grozav de a pierde cateva minute in pauza de masa. Sau daca semanati cu noi, cateva ore.

 

9. Calatoriti inapoi in 1998

Este vineri dupa-masa, toamna si va simtiti nostalgici. Scrieti Google in anul 1998 in browser si bucurati-va de interfata retro cu aer de anii 90. Iar daca va panicati si vreti sa va intoarceti urgent in prezent apasati butonul „Take me back to the present" si totul va fi ok.

 

10.Comparati mancarea favorita

Interesul pentru numarul de calorii a devenit o necesitate in ultimul timp. Nu degeaba merge aat de bine piata de wearables si fitness trackere. In spiritul unei alimentatii corecte si bine informate Google pune la dispozitie un serviciu care va ajuta sa comparati mancarurile voastre preferate si sa fiti atenti la calorii, proteine, carbohidrati, aportul de Sodiu sau Zinc si multi alti indicatori nutritivi. tot ce trebuie sa faceti este sa tastati doua mancaruri direct in browser spre exemplu Lapte cu ciocolata si tacos si veti obtine o lista comparativa completa intre cele doua.