Sari la conținut

24 într-o oră - 1 octombrie 2014

1 octombrie 2014. Elena Udrea a fost audiată în această seară la DNA. Fostul ministru al Dezvoltării, acum candidat la preşedinţie, a fost citat ca martor într-un dosar în care primarul de Neamţ, Gheorghe Ştefan este acuzat de fapte de corupţie. Două ore a stat în sediul Direcţiei Anticorupţie. Elena Udrea spune că procurorii anticorupţie au vrut să afle modul prin care, în 2011, primarul de Neamţ a primit fonduri de la Ministerul Dezvolării.

Autostrada Piteşti - Sibiu s-a transformat în drum expres, iar planurile ministerului Transporturilor pentru următorii 16 ani sunt acum proiecte vagi. Ministrul Ioan Rus recunoaşte că nu există termene de execuţie, estimări de costuri şi date despre studii de fezabilitate. Construirea şi modernizarea şoselelor rapide, căilor ferate şi aerogărilor suferă din lipsa banilor şi a unei strategii coerente.

Parlamentarii nu se grăbesc să dea acordul pentru ca foştii miniștri acuzaţi de corupţie în dosarul Microsoft să fie puşi sub acuzare. Au evitat să anunţe când votează pentru ridicarea imunităţii deputatului Valerian Vreme şi a senatorilor Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu. 

Cu două zile înainte de începutul campaniei electorale, încă doi candidaţi s-au lansat oficial în cursa pentru Cotroceni. Monica Macovei, candidat independent, a alcătuit un aşa-numit decalog pentru politicieni, care prevede, printre altele, că cetăţeanul e singurul stăpân al omului politic. Şi William Brânză, candidatul Partidului Ecologist Român, şi-a prezentat programul.